“Kunstcentrum  Vooruit  gaat  tijdelijk als Voo?uit verder” 

Gents  kunstcentrum Vooruit heeft beslist om  met de  tijdelijke  naam “Voo?uit” verder te gaan. Zo hebben ze tot februari 2021 de tijd om  een  nieuwe naam bekend te maken. Er komt nu een einde  aan de bemiddelingsgesprekken met de sp.a.   

In september besloot de politieke partij sp.a om zijn naam naar VOORUIT te veranderen. De beslissing zorgde voor veel ophef bij het kunstcentrum. De  Genste  Voo?uit  overwoog juridische stappen , maar  die zijn niet langer  aan  de orde. “Niemand is gebaat bij een juridisch conflict tussen de kunstensector en de politiek, over welke partij het ook  gaat”,  vertelt  woordvoerster Mieke Dumon.   

De kwestie is al enkele weken het gespreksonderwerp. Tot de beslissing viel  om tijdelijk van naam te veranderen. Het is “onwerkbaar” luidt het in een persbericht, dat een politieke partij en een kunstinstelling dezelfde naam zouden hebben. Twee dezelfde namen zouden voor verwarring zorgen bij kunstenaars en publiek. Het bemoeilijkt  ook  de relaties  met sponsors. Van bij de start van het kunstcentrum in 1982 was het al snel duidelijk voor de artiesten dat een kunstenhuis niet kan met een politieke naam.  

Marie  Dumon  woordvoerster  Voo?uit ,vermeld uitdrukkelijk : “Het kunstencentrum voelt de nood om haar politieke neutraliteit en onafhankelijkheid te vrijwaren. “   

Het doel  van de  Voo?uit  is om  tegen het einde van februari 2021 de nieuwe naam bekend te maken. Alle communicatiemiddelen moeten tegen eind mei 2021 klaar zijn.  Hoe de nieuwe naam onthuld zal worden is voor de komende weken.   Er zullen  zoveel  mogelijk  mensen bij betrokken  worden.   

ColofonNaam
TekstNicki Francequin
Eindredactie tekstbadges_tekstAntje De Visscher en Celine de Crock
Eindredactie onlineThomas Hendriks

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Na 8 jaar zijn de Reuzen terug in Antwerpen