Wat betekent deze coronacrisis voor skiliefhebbers? Professionele snowboarder Ilias Van Hoof (21): “Sneeuwsporten in combinatie met de après-ski, zie ik dit seizoen niet snel gebeuren…”

Wintersport zal er dit seizoen anders uit zien. Ilias (21) geeft zijn mening en visie op de situatie. Wat betekent dit nu voor de skiliefhebbers? 

Skivakanties zijn heel populair. Recent is België van de lijst van de rode zones bij Zwitserland, waardoor je nu wel naar Zwitserland kan reizen voor sneeuwsporten. Er is terug hoop. “Als toerist kan je dus nu wel naar Zwitserland vertrekken voor een skireis. Maar Zwitserland is duurder en daardoor vaak minder aantrekkelijk voor toeristen. Meer mensen gaan naar Oostenrijk of Italië. Voor het skitoerisme is dit écht niet gemakkelijk… Toch vind ik het niet zo erg dat er minder mensen op de piste gaan zijn.” (lacht

Je loopt meer risico in de supermarkt, dan sporten in de buitenlucht  

Ilias vindt de sluiting van de skigebieden niet nodig. “Zo’n sluiting is niet helemaal correct. Ze zeggen dat in skigebieden Corona is ontstaan, maar vooral de après–ski is hier de boosdoener geweest. Sneeuwsporten doe je in de buitenlucht. Je loopt meer risico in de supermarkt. Maar ik begrijp dat de overheid tijdens de pieken de skigebieden wil dicht houden. Daarbij denk ik ook dat skitoeristen hun verwachtingen van skivakanties zullen moeten aanpassen. Sneeuwsporten in combinatie met de après-ski zie ik dit seizoen niet snel gebeuren… Dat is jammer. Ik drink ook graag eens pintje na het snowboarden met vrienden. Maar men gaat vooral leren genieten van puur de sneeuwsport zelf. Het feestgebeuren hierrond zal dit seizoen nog even moeten wachten.” 

Alternatief?  

Tussen de eerste en tweede golf waren indoorpistes open in België, maar nu zijn ze allemaal gesloten. Bij onze noorderburen kan je wel indoor gaan skiën of snowboarden. “Toch vind je daar weinig mensen. Ik denk dat mensen nog bang zijn en geen risico willen lopen. Ik hoop dat ook de indoorpistes in België binnenkort terug opengaan. Maar dat geeft natuurlijk niet hetzelfde gevoel als de échte sneeuw.” (lacht)  

ColofonNaam
Tekstbadges_tekstEline Bogaerts
Eindredactie tekstbadges_tekstMarlies Luyten
Eindredactie onlineSenna Brammer
Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Roken bij jongeren, hoe lossen we het op?