DPGMedia_RodeNeuzenDag_2020

Seth Coeckelberghs: “Dit jaar is mentale gezondheid belangrijker dan ooit”

Op 4 december 2020 gaat Rode Neuzen Dag door. Dit is een actie van VTM, Qmusic, Het Laatste Nieuws en Belfius om aandacht te vragen voor het mentale welzijn bij jongeren. Elk jaar wordt Rode Neuzen Dag afgetrapt door een komische televisieshow met optredens. Dit jaar verloopt de dag enigszins anders. Project- en social mediamanager Seth Coeckelberghs (21) heeft er evengoed zin in.

Hoe ziet Rode Neuzen Dag 2020 eruit?

Vol (lacht). Om acht uur ‘s morgens begint de dag op Qmusic en je kan hem ook volgen bij VTM. Daarnaast houdt HLN Live de hele dag een blog bij waarop je de dag kan beleven. We verwennen ons publiek tien uur lang met livenummers van verschillende bekende zangers en zangeressen. Mensen stuurden hun favoriete liedjes in via de hashtag #shareyoursong. Dit concept omvat dat mensen hun favoriete liedje deelden om zo iemand te steunen, een duwtje in de rug te geven. Deze liedjes spelen de artiesten live de hele dag door. André Hazes, Clouseau, Dimitri Vegas & Like Mike … Ze zijn er allemaal bij.

Seth in de gangen van DPG Media

Denk je dat er een groot verschil zal zijn qua inkomsten ten opzichte van vorige jaren?

Absoluut. Daarom kozen we er dit jaar voor om niet te focussen op de opbrengst. Het was door corona niet mogelijk om grootschalige acties te organiseren op scholen en bedrijven. Dit jaar was het vooral belangrijk om awareness te creëren rond de mentale gezondheid van jongeren, aangezien dit onderwerp momenteel belangrijker is dan ooit. We leggen ook een hoge fixatie op Rode Neuzenscholen. We gaven daarom een Rode Neuzenkuur op 19 november 2020. Dit was een online lesuur dat vol interactie, mindfullness oefeningen en meditatie zat. De presentatoren van dienst waren Birgit Van Mol en Jonas Van Geel.

Deden jullie nog andere acties?

De Liefde voor Muziek-special was enkele weken geleden op televisie te zien. Eerder deze week was er ook een special op Telefacts om met wetenschappelijk bewijs te laten zien dat muziek mensen écht helpt.

Wanneer beginnen jullie met de voorbereidingen?

Momenteel zijn we al druk in de weer met de voorbereidingen van Rode Neuzen Dag 2021. Vorig jaar deze tijd waren we ook al bezig met de editie van dit jaar voor te bereiden, maar alle plannen werden gewijzigd in februari door de komst van het coronavirus. Normaal zitten we ook met vijftien mensen in één team, nu zijn dat er slechts vier. Het is veel moeilijker om in deze tijden een evenement als Rode Neuzen Dag te organiseren en het is dus hard werken. We zamelen geen geld in en er is ook geen grote show in het Sportpaleis. Daarom schakelden we over naar dit concept. Het is moeilijk, want op Rode Neuzen Dag 2020 lopen er enorm veel artiesten rond bij Medialaan en het virus is nog lang niet weg, maar we hebben ons goed voorbereid dus alles komt goed!

ColofonNaam
Tekstbadges_tekstDemi Verborgt
AudioEmma Schelfhout
Eindredactie tekstEmma Schelfhout
Eindredactie onlineIne Verheyen
Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
De geboorte van e-commerce