Tien uur lang zingen artiesten verzoeknummers voor Rode Neuzen Dag

Vandaag is het zover, het is Rode Neuzen Dag 2020. Dit jaar zonder groot concert of spektakelshow zoals gewoonlijk. Wel zenden Qmusic, VTM en HLN.be tien uur lang de live radioshow ‘Share your song’ uit, met ruim vijftig optredende artiesten.  

De top van de Vlaamse muziekscene passeert vandaag om zoveel mogelijk nummers die gedeeld werden met de hashtag #shareyoursong live te spelen. Het zijn de artiesten van Liefde voor Muziek die een aantal weken geleden jongeren opriepen om het liedje dat hen kracht geeft of waar ze steun in vinden via deze hashtag te delen.  

Volgens Eline, deelneemster van de Liefde voor Muziek special, is het thema ‘muziek’ van Rode Neuzen Dag dit jaar heel goed gekozen. “Dankzij muziek voel je je als jongere niet alleen, wat in deze coronatijden nog belangrijker is. Het helpt je voor een groot deel door het verwerkingsproces van bepaalde zaken die je als jongere meemaakt. Ik voelde mij dus heel vereerd dat ik mocht deelnemen aan de Rode Neuzen Dag special van Liefde voor Muziek. Dit was ook echt een grote stap in het aanvaardingsproces van mijn kinderreuma”, zegt Eline Mertens. Regi Penxten en Camille Dhont droegen tijdens de special het liedje ‘Vechter’ speciaal aan haar op. 

Qmusic-DJ’s Maarten Vancoillie, Dorothee Dauwe, Vincent Fierens en Jolien Roets praten deze Share your Song liveshow aan elkaar. Marie Monballiu en Matthias Vandenbulcke doorkruisen samen met enkele artiesten heel Vlaanderen om een aantal jongeren een plaatje cadeau te doen. En een groot deel van deze Liefde voor Muziek-reüniecast, en nog vele andere artiesten, komen in de studio optreden.  

Share your Song is vandaag van 8u tot 18u via Q-music te volgen en te zien via Qmusic.be, de Q-app, Kanaal 39, VTM, VTM Go en HLN.   

Ook roept de goededoelactie alle Vlamingen op om vandaag iets roods aan te trekken om zo Vlaanderen rood te kleuren en de jongeren te steunen.  

ColofonNaam
Tekstbadges_tekstCharlotte Claeys
Eindredactie tekstFee De Pauw
Eindredactie onlineFee De Pauw

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Tweedehands? Tweede kans.