Sinterklaas’ postbus praat

https://youtu.be/YeaoMrka0Tk

Het is een miezerige namiddag. De pratende brievenbus van Sinterklaas vertoeft nat en eenzaam op de markt van Sint-Niklaas. Opeens joelen en brullen kleine kinderen het lied over de stoomboot. In een lange trein trippelen ze achter de veel te snelle juf aan. Ze wapperen allemaal met een blad vol kleurrijke kriebels. Doorweekt en hijgend stoppen ze bij de brievenbus. Eén voor 1 keilen ze de tekening in de roodgekleurde bus. Het ene kind post vol zelfvertrouwen, het ander kind trilt als riet. De juf werpt iedereen een bemoedigende blik toe. Uiteindelijk waagt elk kind zich aan de grote brievenbus.

“Dankjewel lief kind voor deze belangrijke brief. Wees blij, zet een schoentje en ik weet het wel te vinden” kondigt de brievenbus aan. Enkele kinderen kijken verbijsterd na het horen van deze onverwachte stem. Daarna zijn ze allemaal enthousiast. De Sint heeft net doorheen de gleuf van de brievenbus beweert dat hij hun schoen komt vullen. Nadat de goedheiligman dezelfde zin 16 keer uitgesproken heeft, druipt het troepje af en de regen drupt mee.

ColofonNaam
Tekstbadges_tekstPauline De Mulder
VideoPieter De Smet & Kaoutar Belhadi
Eindredactie tekst Pieter De Smet
Eindredactie onlineCeline De Crock
Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
AFGESTUDEERDE KUNSTSTUDENTEN TONEN WERK IN THEATERBUURT – Kunstenaar Jeffrey Desenfans: “Deze keer gaan we langs de vitrines”