Make it a december to remember

Er mag dan misschien geen kerstmarkt zijn dit jaar maar dat houdt de Antwerpenaren niet tegen om andere leuke activiteiten te organiseren tijdens de kerstvakantie. Ik heb de leukste bezigheden voor heel het gezin op gelijst.

Voor de kleinsten

Kinderen tussen de 3 en 11 jaar kunnen zich helemaal uitleven in het Speelkasteel in Merksem. Ze spelen buiten, verkleden zich, gaan fietsen, knutselen… Het blijft coronaproof, alle begeleiders dragen zowel binnen als buiten een mondmasker. De kinderen worden in 2 bubbels verdeeld. De kleuterbubbel (van 3 tot 5 jaar) speelt in kasteel Bouckenborgh. De lagereschoolkinderen (van 6 tot 11 jaar) spelen in de polyvalente zaal van Jongerencentrum Bouckenborgh. Voor meer info www.merksem.be.

Kunst komt naar ‘uw kot’

Via de gratis Antwerp Museum App breng je kunst tot in je woonkamer. Je kan verschillende tours online vinden. ‘Beeld in de stad’ is er een van. Warre Borgmans leidt je rond langs 18 beelden verspreid in de stad. Ook het Middelheimmuseum kan je online bezoeken. Heb je toch meer zin in de ‘real-life-experience’, dat is ook mogelijk in de kerstvakantie want de musea hebben hun deuren terug geopend.

Stroll langs de Schelde

Wie tot rust wil komen kan een wandeling maken langs de prachtige Scheldekaaien. Zo kan je helemaal tot aan Het Steen wandelen. Dat is het oudste gebouw van de stad, waarvan de eerste steen is gelegd in het jaar 900. Het kende al verschillende functies: gevangenis, kasteel, museum… Perfect dus als je een vleugje cultuur wilt opsnuiven.

Chocolate is always a good idea’

‘Een magisch winterwonderland van Belgische chocolade’ zo omschrijft Chocolate Nation zichzelf. Je kan tijdens de feestdagen, zelfs op Kerst en Nieuwjaarsdag, het museum in Antwerpen een bezoekje brengen. In verschillende ruimtes wordt het lange verhaal van onze Belgische chocolade verteld. Je start bij de cacaoplantages en eindigt de reis in de grootste opslaghaven van cacao ter wereld, Antwerpen. Maak de kerstvakantie wat zoeter en wordt ondergedompeld in de wereld van de Belgische chocolade, mmmmh! Voor tickets surf naar www.chocolatenation.be.

Stap binnen in de wereld van Van Gogh

‘The Immersive Experience’ is precies wat je nodig hebt deze winterdagen. Stap binnen in de schilderijen van Van Gogh en vervaag in de wereld van de kunstenaar. Door corona kon je het een hele tijd niet meer bezoeken maar nu is dat wel weer mogelijk! De expo vindt plaats in de Waagnatie in Antwerpen. Alle dagen zijn ze open behalve op dinsdag.

Anatomie in het sportpaleis

Ben je niet zo’n fan van Van Gogh maar ben je wel meer geïnteresseerd in wetenschappen? Dan is de expo ‘Real Bodies’ misschien wel een leuke uitstap voor jou. In het Sportpaleis kan je gaan bekijken hoe mensen er vanbinnen uitzien. Er staan maar liefst 20 perfect bewaarde mensenlichamen en 200 anatomische objecten. Leer je eigen lichaam kennen van pees tot spier. Meer info op www.realbodies.be.

ColofonRedactie 2
Tekstbadges_tekstPhéline De Piere
Eindredactie tekstEva Geerts
Matilda Jack
Jana Gudernatsch
Eindredactie onlineJules Meyvis
Romy Deridder
Louis Lambrechts
Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Vrachtwagenchauffeur
Hommage aan de vrachtwagenchauffeur