Stien (18) blikt terug op de voorbije periode: “Genieten van de kleine dingen”

De voorbij maand was rustig en hectisch tegelijk. Niemand was het gewoon om dit leven te leiden, het was voor iedereen aanpassen. De Antwerpse Stien Hellemans vertelt over de dingen die ze zeker gaat onthouden uit dit speciale tijdperk.

Er is zoveel tijd om te vullen, dat mensen creatiever worden.  Je gaat beseffen dat er meer is in het leven dan constant op je telefoon te zitten, vertelt Stien. Mensen ontdekken nieuwe talenten. “Op sociale media zie ik vriendinnen die zelf juwelen maken, haren knippen of eigen truien breien. Dat is positief en mooi om te zien.” Verder was ze verbijsterd dat het zo leuk is om een wandeling te maken met het gezin en de honden. In de avond kijken ze dan naar de mooie zonsondergang. “Hiervoor hadden we daar nooit tijd voor.  De natuur is zo puur, ik hoop dat we dat besef niet verliezen. Zelfs niet wanneer we binnenkort ons normale leven terug krijgen”, vertelt ze. 

Stien: “We hadden altijd zoveel commentaar op sociale media en het hele gebeuren errond. Als je nu kijkt hoeveel we eraan hebben, en hoe afhankelijk we ervan zijn. Altijd las je wel dat onze generatie constant op ‘de GSM’ zat en dat het ‘vroeger toch zoveel beter was’. En nu zie je hoe bedrijven maar ook scholen hebben op een korte tijd grote evoluties moeten maken op dit vlak.  Ja ik weet het zeker, deze technologieën zijn de toekomst!”

“Het is alsof de geschiedenis zich alsmaar herhaalt.”

Ook doet deze periode haar sterk denken aan Tsjernobyl. Er kwamen toen schadelijke stoffen vrij waaraan veel mensen zijn gestorven. De oorzaak waarom mensen stierven bleef voor een lange tijd verzwegen en hebben te lang gewacht met ondernemen. “Dit is exact wat China heeft gedaan met het corona virus, de ziekte heeft zich op haar eigen manier verspreid over de gehele wereld.”

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
De Spaanse griep moest ons voorbereiden