Van rokerslongen tot misvormde penissen

In het Antwerpse Sportpaleis worden twintig bewaarde mensenlichamen en meer dan 200 anatomische objecten tentoongesteld. De expo ‘Real Bodies’ toont hoe complex de innerlijke werking van de mens is.

De expo ‘Real Bodies’ vindt plaats in het Hospitality Center, de ruimte tussen het Sportpaleis en de Lotto Arena, beter gekend als de VIP-ruimte. Net voor de bezoekers naar binnen gaan, stelt een medewerker ze gerust: ‘‘Er is nog nooit iemand onwel geworden.” Een meisje met een lange blauwe jas en een bloemetjes mondmasker kijkt angstig achterom naar haar vriend. 

In elke ruimte kunnen de bezoekers een QR-code scannen om zo info te vergaren over het lichaam of het anatomisch object. In één van de eerste ruimtes plakt een dame bijna met haar neus tegen het bewaarde mensenlichaam, terwijl er duidelijk staat aangegeven ‘do not touch’. Iets verder in de kamer probeert een jong meisje in dezelfde houding te poseren als het tweede lichaam: linkerbeen naar voor in een hoek van negentig graden en armen op een sierlijke wijze in de lucht.

“Amai die heeft vroeger gerookt, geen twijfel mogelijk”, fluistert een bezoeker. In de donkere, akelige ruimte waar de muren volhangen met skeletten schittert één bewaard lichaam met pikzwarte longen. In het duisterste hoekje van diezelfde kamer neemt een dame een selfie met de skeletten.

De volgende kamer hangt op het eerste gezicht vol met rode lichaamsdelen met de textuur van een douchespons. Verderop ligt er een skelet met rode draden over zijn hoofd in een glazen kist.
Die rode draden blijken gewoonweg bloedvaten te zijn.

De laatste kamer is ‘le moment suprême’ voor 16+ bezoekers. De ‘Wünderkammer’ toont de privécollectie van verzamelaar Leo Coolen. Hier kunnen de bezoekers een deel van de grootste penissencollectie ter wereld bewonderen en wassen beelden van geslachtsdelen met seksuele aandoeningen. “Ieuw ik moet hier nu weg anders word ik echt misselijk”, walgt een jong meisje terwijl ze snel naar buiten holt. Een leerrijke uitstap, maar misschien niet voor mensen met een zwakke maag.

ColofonRedactie 2
Tekstbadges_tekstJana Gudernatsch
Eindredactie tekstEva Geers
Matilda Jack
Jana Gudernatsch
Eindredactie onlineRomy Deridder
Louis Lambrechts
Jules Meyvis
Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Stijgende energieprijzen, hoe kunnen we zelf besparen?