Processed with VSCO with preset

Kapper Raph: “zonder sociale contacten zit ik in een diepe put”

Tijdens de tweede lockdown moesten de kappers sluiten. Maar toch worden er 35 mensen per dag betrapt in de sector. Kappers die in het geniep toch verder blijven werken, ook Raph* die een kapperszaak in Mechelen heeft, knipt verder.  

“Toen de tweede lockdown afgekondigd werd, heb ik zelf het initiatief genomen om enkele klanten op te bellen met de vraag of ik hun haren mocht blijven knippen. De eerste lockdown heeft donkere gedachten bij mij opgeroepen. Het gemis van mijn sociale contacten begon door te wegen, het werd mij te veel. Ik heb gekozen voor deze job, eerst en vooral voor het knippen maar ook voor het sociale aspect. Daarom ben ik verder blijven werken.” 

Ben je op die manier geen superverspreider? 

“Ik zie geen probleem. Alles verloopt veilig, de klant en ik dragen beiden een masker. Het is ook nooit bewezen dat het virus wordt overgedragen van kapper tot klant of omgekeerd. Ik vraag vooraf of er in hun omgeving iemand positief is en of ze met veel mensen in contact komen. Daarnaast knip ik alleen klanten die ik kan vertrouwen.” 

Het materiaal zoals een wastafel heb je dan niet bij de hand, hoe verloopt dan zo’n kappersafspraak? 

“Een kappersafspraak moet nog steeds ontspannend zijn dus ik kom bij de mensen thuis en voorzie alles. Al mijn materiaal zoals; draagbare wastafel, shampoo & conditioner, haardroger,… steekt in een grote valies. Het is ook niet de bedoeling dat ik hier meer winst uit haal, de prijzen blijven hetzelfde als ervoor. Het voornaamste is dat mijn klanten er goed uitzien en dat ik niet terug in een diepe put zit.” 

35 mensen worden er per dag betrapt, heb je daar ook bang voor? 

“Het is natuurlijk niet zonder risico en ik ben me daar ook van bewust. Die cijfers zijn alleen maar een boodschap dat de kappers opnieuw willen beginnen werken, zeker met de feestdagen in aantocht. Dus laat dit nog maar eens een oproep zijn: laat ons open gaan!” 

*Raph is een fictieve naam  

ColofonNaam
Tekstbadges_tekstDeli De Jonghe
Eindredactie tekstDeli De Jonghe
Eindredactie onlineElias Bogaerts
Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Verplichte quarantaine na terugkomst uit rode zone