Lieve Dignef (leerkracht): “Een langere kerstvakantie is in het secundair onderwijs zeker niet nodig. Het deeltijds systeem lukt perfect.”

Elke schooldag zijn er meer dan 2 miljoen mensen op de been zijn. Volgens immunoloog Hans Willem Snoeck zijn kinderen een grote motor van het virus en zorgen niet enkel de besmettingen op school voor een stijging van het virus, maar ook de mobiliteit er rond. Een verlenging van de kerstvakantie zou hiervoor de oplossing zijn.  

“Een langere kerstvakantie is in het secundair onderwijs zeker niet nodig. Het deeltijds systeem waarbij leerlingen de ene week naar school komen en de andere thuisblijven, lukt perfect. De scholen sluiten zou er enkel maar voor zorgen dat leerlingen veel te lang uit de routine van school zouden zijn” zegt Lieve Dignef, leerkracht secundair Sint-Maarten Beveren. “Daarbovenop zijn er hier op school niet veel besmettingen omdat wij nauwgezet controleren. Sinds 16 november zijn er maar 3 besmettingen op 1400 leerlingen geweest.” 

De cijfers tonen aan dat relatief gezien het aantal besmettingen binnen de schoolmuren lagen is dan erbuiten. Uiteraard zijn er besmettingen op scholen, maar die zijn er ook op bedrijven, in gezinnen en in heel wat andere sectoren. Onderwijsexpert bij OESO, Dirk Van Damme vindt dat het beter is om de scholen gecontroleerd open te houden dan ze te sluiten en het risico te hebben dat kinderen mensen gaan besmetten op een ongecontroleerde manier.  

Volgens Van Damme is het vooral belangrijk dat we in onze mobiliteit voorzichtiger zijn. De bevolking moet prioriteiten stellen op vlak van mobiliteit om zo de scholen te kunnen openhouden.   

ColofonNaam
Tekstbadges_tekstAurélie Schelfaut
HoofdredacteurAnano Gogeshvili
Eindredactie tekstBryan Maesschalk – David Lambreghts – Fenne Verbeeck
Eindredactie onlineTycho Pollmann – Oliver Vereycken – Aurélie Schelfaut
Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Dierenleed in België: politie wordt steeds vaker ingeschakeld bij meldingen van verwaarlozing en mishandeling