“Alle activiteiten zijn geannuleerd”

Door de afschrikwekkende cijfers van de coronacrisis die de wereld nog steeds teistert, komen er steeds meer maatregelen bij die verschillende sectoren beperken. De een wat strenger dan de ander. Een van de sectoren die afzien zijn de jeugdbewegingen. Bijna alle activiteiten worden geannuleerd, maar toch blijven ze de moed er in houden aangezien de strenge kritiek. 

Kato (18) is een van de vele gefrustreerde jeugdleidsters die wordt beperkt door de maatregelen. Ze is hoofd van inzamelevenement Team Brunch van haar chiro te Sint-Antonius. Ook zij wordt genoodzaakt verschillende evenementen te annuleren. 

“We hadden verschillende sponsors gezocht en hadden veel bestellingen gekregen, maar woensdag hadden we te horen gekregen dat Brunch toch niet mocht doorgaan door de verstrengde maatregelen.” 

“Normaal stonden er nog veel activiteiten gepland zoals ons feestje in februari, maar niks kan en mag nog doorgaan.” 

“Ze dragen constant hun masker” 

“Je bent leidster, dus je hebt een bepaalde verantwoordelijkheid over de kinderen, maar welke aanpassingen heb jij genomen om het zo veilig en coronaproof mogelijk te maken?” 

“Ik ben leiding van een groep boven de 12jaar.Het was verplicht om mondmaskers te dragen. Voor de rest probeerde we activiteiten te verzinnen waarbij we afstand konden houden.” 

“Ondanks al jullie inspanningen krijgen jullie nog steeds verwijten van mensen dat jullie onder andere superverspreiders zijn, maar hoe sta jij hier tegenover?” 

“Ik vind dat we ons best doen om alles zo coronaproof mogelijk te laten verlopen. Iedereen moet zijn handen wassen. Er is overal ontsmettingsgel voorzien en iedereen moet continu zijn masker ophouden zelfs in het bos, dus ik ben het er eigenlijk niet mee eens.” 

“Dus je bent niet bang om besmet te geraken op de chiro?” 

“Nee, maar daar is wel een hele discussie over geweest, maar ik wou chiro blijven geven want het is de kinderen hun vrije tijd en dat wil ik hun niet afpakken. Ik ben niet echt bang voor het virus.” 

“Waar blijf je de motivatie vandaan halen om toch door te gaan, want ik kan me voorstellen dat het niet makkelijk is?” 

“Om de 2 weken hebben we op vrijdag vergadering of we nu blijven doorgaan of niet, maar er zijn nog steeds meer argumenten om te blijven chiro geven.” 

“Hoe is de sfeer nu bij jullie onderling in de chiroleiding?” 

“Echt wel goed. Altijd, want we zijn al vrienden van toen we klein waren en iedereen denkt wel hetzelfde over de situatie. Als er dan een meningsverschil is wordt dat snel opgelost.” 

“Hebben jullie al oplossingen gevonden voor de verstrengde maatregelen?” 

“Helaas mogen wij geen chiro meer geven, maar we kwamen wel met het idee om online verder te gaan zoals een Bingo bijvoorbeeld dat gaat perfect dus we zitten niet stil.” 

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Technologieweek Brailleliga: “er is voor alles een oplossing”