Cedric Tack (NSZ): “Zeven op de tien winkels hebben te veel stock”

Het NSZ (Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen) is blij met het nieuws dat de solden niet uitgesteld zijn, maar heeft wel aan de overheid gevraagd of mensen terug met twee mogen gaan winkelen. Cedric Tack, communicatieverantwoordelijke van NSZ, vertelt waarom dit zo belangrijk is.

“We waren er voorstander van om de solden 4 januari te laten beginnen omdat het de mogelijkheid geeft om het teveel aan stock dat er is snel in te zetten en winkeliers er niet mee te laten zitten tot februari.”

Sommige handelaars zeggen dat de solden niet lopen hoe ze moeten lopen door de horeca die gesloten is en de maatregel dat je alleen moeten shoppen. Klopt dit volgens u?

“Het zijn twee belangrijke redenen. Mensen koppelen shoppen graag aan een uitstapje en solden staan vooral bekend als snuistermoment. Mensen willen rondneuzen en overleggen met elkaar. Daarom vragen wij ook om het shoppen met twee terug toe te laten. Wel zijn er twee belangrijke punten om rekening mee te houden. Ten eerste zou het gaan over mensen uit dezelfde bubbel en ten tweede moeten winkels zich aan de gezondheidsvoorschriften houden. We verwachten dat het Overlegcomité er morgen een beslissing over neemt. Het is belangrijk dat shoppen met zijn tweeën weer wordt toegelaten want 7 op de 10 winkels hebben een teveel aan stock.”

Is er een andere oplossing voor winkels met te veel stock als het Overlegcomité toch bij de maatregel blijft?

“De zaterdagen zijn erg belangrijk, daarom wachten we nog even af hoe de solden effectief van start zullen gaan. Als we merken dat het ook op zaterdag slecht gaat dan moeten we zoeken naar een andere oplossing.”

ColofonNaam
Tekstbadges_tekstAurélie Schelfaut
Eindredactie tekstSenne Raats, Tycho Pollmann, Andrea Scheltiens, Aurélie Schelfaut
Eindredactie onlineFenne Verbeeck, Bryan  Maesschalck, Anano  Gogeshvili
HoofdredactieOliver Vereycken, David Lambreghts
Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
basic-fit coronapas
Covid Safe Ticket verplicht in fitness