Stijgende huurprijzen maar verkoop daalt

Het aantal Belgen dat in overbevolkte huizen woont, is tussen 2015 en 2019 vervijfvoudigd. Dat blijkt uit de jaarlijkse cijfers van het statistiekbureau Eurostat. Een overbevolkte woning betekent dat je niet genoeg leefruimte hebt in verhouding tot de grootte van je gezin.

In België wonen er almaar meer mensen in overbevolkte huizen. Ons land doet het slechter dan buurlanden Duitsland, Frankrijk, Spanje en zelfs Nederland dat dichter bevolkt is dan België. Een mogelijke verklaring hiervoor is de armoedegraad in ons land die hoog blijft. Het probleem situeert zich het meest in Brussel waar 1 op de 4 woningen overbevolkt is.

Tijdens de eerste maanden van de lockdown in 2020 zijn de prijzen voor appartementen met 5,9 % gestegen. Dat is de sterkste groei in vijf jaar. De prijzen worden duurder maar het voorbije halfjaar werden bijna 11 procent minder huizen en appartementen verkocht dan het jaar voorheen.

ColofonNaam
Tekstbadges_tekstKaoutar Belhadi
AudioNoa Van Hoeydonck
Eindredactie tekstSilke Haentjens
Eindredactie onlineEza Cnaepkens & Kaoutar Belhadi
Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Joodse schooldeur
De Joodse gemeenschap in Antwerpen