Tekenen mensen contracten om hun loon af te staan of gebeurt dat uit dankbaarheid? Er is sprake van sektarisme.

We kennen de Afrikaanse gemeenschap, dat denken we toch. Wat doen zij hier nu echt? “Onze kerk heeft inderdaad meer Afrikanen, maar dat maakt ons geen ‘Afrikaanse kerk’.”

In bepaalde Antwerpse wijken hebben ze kappers en winkels bij de vleet. Privileges? Neen, een gevolg van het harde werk dat o.a. kerk New Life Assembly, dicht bij Berchem-station, al lange tijd verricht. De discussie woedt al jaren: Pinksterbeweging, sekte of geloof? Wat het antwoord op deze vraag ook is, ze spelen een belangrijke rol voor zij die de weg niet vinden binnen onze maatschappij.

Een tak in het Christendom

De pinksterkerk staat bekend om verhalen als onmiddellijke genezing, misbruik, contracten waarbij mensen delen van hun loon afstaan,… Volgens sommigen is er hier sprake van sektarisme.

De kritiek op deze kerken gaat al jaren terug, maar ondertussen is de grote storm gaan liggen. Pastor Mike, leider van de kerk, legt uit. “Steun krijgen we niet van de overheid, het financiële plaatje is er enkel en alleen dankzij vrijwilligers.” Volgens hem wordt niemand verplicht om geld te doneren. Het zijn vaak de mensen die ze ooit een beter leven gaven die hen uit dankbaarheid een deel van hun loon afstaan.

Auteurs | Marthe Erlingen, Emma Felix, Tine Henderickx & Danté Fernandez

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Duivels druipen af met staart tussen de benen