een telefoonbericht van de baas waarin staat: "hey muis, je zag er lekker uit op het werk vandaag".

#WijGrijpenIn: Weg met grensoverschrijdend gedrag

Vrouwen zijn regelmatig slachtoffer van grensoverschrijdende berichtjes. In veel gevallen worden de berichtjes gestuurd door een baas of bewonderde persoon.

Die machtspositie neemt hen gevangen in een ongepaste situatie. De berichtjes starten onschuldig. Je baas vraagt hoe het met je gaat, wat je aan het doen bent of wat je deze avond gaat eten. Voor je het weet word je geconfronteerd met een bekentenis van al hun seksuele fantasieën. En jij speelt de hoofdrol. Durf je dan als afhankelijke werknemer aan te geven hoe ongepast dat wel niet is? Of ben je te bang om je job te verliezen en je hele leven om te gooien?  
Expertisecentrum voor seksuele gezondheid Sensoa lanceert de campagne #WijGrijpenIn. Daarmee legt het centrum de nadruk op omstanders. Aan de hand van “de 5 A’s” geeft Sensoa tips om als getuige een einde te maken aan grensoverschrijdend gedrag. Ontdek hoe jij kan helpen op de campagnepagina van #WijGrijpenIn. 

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Younited
Club Brugge Younited bestaat 15 jaar “een voetbalclub kan mensen echt helpen om een volgende stap te zetten.