Romah tattooshop

Europa verbiedt tattoo-inkt

  

Vanaf volgend jaar is het gebruik van het inktbestanddeel Isopropanol niet langer toegelaten in de Europese Unie. Tatoeëerders moeten op zoek naar een alternatief, maar de vraag is of dit tijdig komt.  

Isopropanol is een ontsmettingsmiddel dat wordt toegevoegd aan de inkt. Het zou de ogen irriteren, de huid uitdrogen en mogelijk zelfs het zenuwstelsel aantasten. De maatregel moet ervoor zorgen dat tatoeëren hygiënischer en veiliger verloopt. Dezelfde bestanddelen komen bijvoorbeeld voor in sigarettenrook, aangebrand vlees en gerookte etenswaren. 

“Er zijn al een paar merken beschikbaar waar geen isopropanol in zit”, vertelt Romah Van Vaerenbergh van Black Quill Tattoo in Lier. “Wij zijn echter gewend om met een specifieke inkt te werken. De inkt die ik al heb uitgeprobeerd is bijvoorbeeld veel wateriger dan ik gewend ben dus het zal zeker nog aanpassen worden.”  

Tijdens de lockdown moesten de tattooshops ook op hun tanden bijten toen alle contactberoepen tijdelijk moesten sluiten, voegt Romah toe. “Toen de kappers opnieuw open mochten, moesten wij dicht blijven. Ik heb het gevoel dat het taboe zeker is blijven hangen en te maken heeft met de verschillende maatregelen rond tatoeëren dit jaar.”  

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Opinie: Ik zou niet willen werken voor iemand die een drama maakt van wat bloot vel