et Steen in Antwerpen heropent na omstreden renovatie

Het Steen in Antwerpen heropent na omstreden renovatie

Het Steen in Antwerpen opent vandaag de deuren voor het grote publiek na een grondige renovatie. Het oudste gebouw van de stad is de voorbije jaren omgetoverd tot toeristisch onthaalcentrum. Het telt nu een panoramisch dakterras en een nieuw Visitor Center, waar je informatie kan inwinnen voor een bezoek aan de stad.

Ook nieuw vanaf vandaag in het Steen is The Antwerp Story. Dat is een interactief parcours, waarbij je in verschillende multimediale kamers kennis maakt met de stad en haar inwoners. Bovendien is er aan het Steen een gloednieuwe cruiseterminal gebouwd, zodat cruisepassagiers rechtstreeks kunnen afstappen in de historische binnenstad.

De nieuwe aanbouw lokte al verschillende verontwaardigde reacties uit bij buurtbewoners. Zij vinden het moderne bouwwerk niet passen bij het historische Steen. Ze lanceerden een petitie tegen de nieuwe terminal die ondertussen al meer dan 18.000 keer is ondertekend.

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Linkse stad in een rechts land