Het MAS

Luisterexpo in het MAS: Antwerpse verhalen komen tot leven

Het MAS in Antwerpen pakt uit met luisterverhalen over de stad. Voor z’n 10de verjaardag opent het museum de expo “Luister” die vanaf morgen te bezoeken is. Liene Conard, de curator van “Luister”: “De droomvlucht van de Efteling was mijn uitgangspunt.”

Het MAS werkt voor de tentoonstelling samen met schrijver en theatermaker Dimitri Leue. Hij schreef 12 luisterverhalen over mythes, legendes en waargebeurde verhalen van de Antwerpse stad. De stukken uit de collectie van het MAS dienen als basis voor de verhalen. Bekende personages als Brabo en de Lange Wapper spelen een hoofdrol.

Liene Conard maakt van de collectiestukken een bijzondere expo met elk een eigen verhaal: “Je wordt volledig ondergedompeld in de sfeer. Daar zorgt de scenografie en de inrichting voor. Ik heb me daarvoor laten inspireren door de feeërieke sfeer van de Efteling. We zijn volledig afgestapt van de klassieke keuzes en hebben iets helemaal anders gedaan.”

In de expo kan je ook een muurillustratie met sterrenbeelden van de Antwerpse legendes vinden. Deze tekeningen zijn gemaakt door illustratrice Shamisa DeBroey. De illustraties verwijzen ook naar verhalen over de stad.

Beluister hier het audionieuwsbericht over “Luister”.

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Anke Van Meer
“Toon altijd respect en blijf waarheidsgetrouw”