Studenten en lectoren vroedkunde lanceren Nova Vida, gratis kwaliteitsvolle zorg voor vrouwen

Studenten en lectoren vroedkunde van de AP-hogeschool organiseren Nova Vida. Met het info- en begeleidingscentrum zetten ze in op kwaliteitsvolle zorg en het verstrekken van toegankelijke informatie over zwangerschap, anticonceptie, menopauze, enzovoort. “De zorg die we bieden is zeer toegankelijk. “Mensen kunnen hier altijd terecht, zowel met grote als kleine vragen.”, Janie De Naeyer, derdejaarsstudent vroedkunde.

Het initiatief bestaat uit twee delen, enerzijds Nova Vida, waar lectoren de patiënten te woord staan en anderzijds Nova Vida light, waar studenten verantwoordelijk zijn. Ze bieden begeleiding en zorg afgestemd op de noden van de vrouw. Die houden ze zo laagdrempelig mogelijk zodat het bereikbaar blijft.  

Nova Vida light wordt georganiseerd door studenten vroedkunde. De studenten wil Nova Vida light jongere mensen makkelijker bereiken. Hiermee zetten ze nog meer in op die laagdrempeligheid. Iedereen kan hier terecht met vragen over (tiener)zwangerschap, menopauze en tal van andere zaken. Tegelijkertijd krijgen laatstejaarsstudenten de kans om hun vaardigheden verder te ontwikkelen en zo uit te groeien tot volwaardige vroedkundigen.  

Praatcafés als ontmoetingsplek

Maandelijks organiseert Nova Vida mam- en pAP cafés, waar ouders met hun baby langskomen en verhalen delen. Een ander initiatief is menoklAP, een praatcafé waar dames in de menopauze terecht kunnen. Met deze initiatieven hopen ze een ontmoetingsplaats te creëren waar vrouwen en koppels zich veilig voelen.  

Het begeleidingscentrum van Nova Vida bevindt zich in de lichttoren aan Park Spoor Noord te Antwerpen en is iedere donderdag open van 13u tot 15u. Een consultatie is gratis en volledig anoniem.  

Nova Vida bevindt zich in De Lichttoren – Campus Spoor Noord, Ellermanstraat 81, 2060 Antwerpen 

www.novavida.be 

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Linkse stad in een rechts land