‘(Baar)Moeder’

Deze bijzondere kunstinstallatie in Antwerpen Noord werd gecreëerd door Juli Bierich en Rafaela Vieira. Zij vormden een doodgewone tunnel voor één avond om tot een symbolische baarmoeder voor de Parade Noorderlicht, een jaarlijks buurtproject in de wijk 2060. Het kunstwerk met warmgekleurde doeken illustreert een bekend, veilig gevoel en past mooi binnen het centrale thema ‘Moeder’.  

Parade Noorderlicht is een initiatief van AP Hogeschool. Samen met buurtbewoners en studenten van het Koninklijk Conservatorium Antwerpen en de Antwerpse Academie, organiseren zij een artistieke optocht die bestaat uit en omringd wordt door beeldende kunst, opera, fotografie, dans, wereldmuziek en meer. De focus wordt gelegd op alle soorten moeders: moeders van de buurt 2060, belangrijke moeders in de geschiedenis, maar ook Moeder Aarde. 

De start van Parade Noorderlicht vond plaats op 26/11 om 18u op het Halleplein. De optocht eindigde aan de Campus Noorderplaats van AP met een gezellig buurtfeest. 

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Hoe slecht het corona virus allemaal voor ons uitkomt