STAN lanceert opnieuw study360 ondanks hoge coronacijfers

De studentenorganisatie STAN organiseert voor de zesde keer het project study360. In Antwerpen kunnen studenten tijdens de examenperiode op veertien verschillende locaties terecht om in volle rust te studeren. Ondanks de stijgende coronacijfers wil STAN toch aandacht geven aan het studentenwelzijn in coronatijd.

Studenten leggen voor de vierde keer hun blokperiode af in een soep van coronamaatregelen. Volgens de organisatie weegt dat zwaar op het mentaal welzijn van de studenten. Om toch een beetje sociaal contact te creëren organiseert STAN voor de zesde keer het project study360. Op die manier is er een evenwicht tussen het mentaal welzijn en de veiligheid van studenten.

Veilig studeren

Dit jaar wordt er extra aandacht besteed aan de veiligheid van de studenten. Zo is op alle locaties een mondmasker verplicht alsook het ontsmetten van de handen. Vervolgens moet elke student zich op voorhand via de website registeren, zodat als er een besmetting is, deze getraceerd kan worden.  Ten slotte zal er op elke locatie een toezichthouder zijn die nagaat of de maatregelen worden gerespecteerd.

Samenwerking met de stad Antwerpen

STAN probeert via hun platform de noden van de studenten te vervullen. Dit jaar wordt er gefocust op het welzijn en de veiligheid tijdens de blokperiode. “STUDY360  is alleen maar mogelijk dankzij de samenwerking van elke (locatie)partner en de studenten zelf. De organisatoren zorgen voor het coronaproof kader; de studenten maken er dankbaar en voorbeeldig gebruik van, zodat we ook dit keer een volwaardige editie kunnen aanbieden. Zo maken we samen studeren ook in deze tijden mogelijk: met aandacht voor ieders veiligheid én voor het welzijn van onze studenten.” Aldus Schepen voor onderwijs en jeugd Jinnih Beels.

Waar kan ik dan studeren?

Ook dit jaar zijn er excentrieke locaties die een studieplek aanbieden. Wegens voorgaand succes van het concept bieden organisaties die zelf moesten sluiten door verplicht thuiswerk hun locatie aan. Op die manier zijn er 14 bloklocaties en 235 studieplekken ter beschikking. De locaties die study360 dit jaar aanbiedt zijn brouwerij De Koninck, MAS (wandelboulevard en jongeren pop-up De Marina), Provinciehuis, Pulcinella, campus National (Thomas More hogeschool), Circuit Zuid, Federale Verzekering, Fosbury&Sons, Kavka, bib Park Merksem, zalen Tarmac en TAKEOFF in GATE15 en Urban City.

Door Carlotta Caudron

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Eerste schooldag in aantocht: “Als je voorbereid bent, is dat zo veel gemakkelijker dan dat je op het laatste moment dingen in orde moet maken”