Foto ZNA

“Samen kunnen we het tij nog keren” De zorgsector vraagt om de besmettingskraan dicht te draaien 

Artsen en medewerkers van het Ziekenhuis Netwerk Antwerpen roepen de bevolking op om de circulatie van het virus te doen minderen. Alleen zo is te voorkomen dat de zorg niet instort. Ook de artsen zijn het grondig beu dat corona ons leven blijft bepalen. 

Artsen en medewerkers van het Ziekenhuis Netwerk Antwerpen roepen de bevolking op om de circulatie van het virus te doen minderen. Alleen zo is te voorkomen dat de zorg niet instort. Ook de artsen zijn het grondig beu dat corona ons leven blijft bepalen.  

In een video roepen de medewerkers en artsen op om de besmettingskraan dicht te draaien. Als het aantal besmettingen niet daalt, dreigen de ziekenhuizen overspoeld te worden. Momenteel is niet het aantal bedden het probleem maar wel het te lage aantal medewerkers om de patiënten te verzorgen.  

Tientallen bedden zijn tijdelijk moeten sluiten wegens uitval van medewerkers. De verpleegkundigen vallen uit wegens ziekte, onder andere door de vele besmettingen, quarantaine en de hoge druk waarin de medewerkers al 21 maanden werken. Sinds het begin van de pandemie heeft de ZNA al 4549 COVID-patiënten opgenomen waarvan er 838 op de intensieve zorg zijn beland. Het ZNA is één van de grootste ziekenhuis groepen van het land, wat voor extra druk zorgt. 

Katrien Bervoets, algemeen medisch directeur ZNA beaamt het belang van die nodige bedden: “We moeten er te allen tijde voor zorgen dat zorgverleners kunnen volgen en dat we mensen kunnen blijven helpen. Dus ook na een zwaar ongeval, beroerte of hartaanval. Want dat kan ook jou overkomen, of de personen die je heel graag ziet.”  

Door je mondmasker correct te dragen, je contacten te beperken, handen te wassen, te ventileren en je te laten vaccineren heb je tot 14 keer minder kans om onnodig op de intensieve zorg terecht te komen. 

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Antitabaksplan stelt ingrijpende maatregelen voor