Antwerpse daken

Stad Antwerpen wil publieke ruimtes op daken realiseren

De stad Antwerpen wil platte daken gebruiken als openbare buitenruimte. Daar is meer nood aan door de pandemie. Ook mobiliteit op openbaar domein is meer en meer van belang. Daarom hebben we meer ruimte nodig. Die kunnen we vinden door platte daken te gebruiken als openbaar domein. Om dit te realiseren sluit Antwerpen zich samen met negen andere steden aan bij ECRN.  

ECRN, European Creative Rooftop Network, is een netwerk dat onderzoekt welke mogelijkheden platte daken hebben. Naast Antwerpen zijn de deelnemende steden Chemnitz, Faro, Amsterdam, Rotterdam, Barcelona, Belfast, Gotenburg en Nicosia. 

“Antwerpen heeft meer dan 3000 voetbalvelden aan plat dak waarvan het meeste ongebruikt is. Daken zijn mee de oplossing om het hoofd te bieden aan de klimaatopwarming en het gebrek aan biodiversiteit.  Door dit programma groeit het besef van dit potentieel bij de Antwerpse bevolking“, aldus Tom Meeuws, schepen voor Leefmilieu. 

Sinds 2018 organiseert de stad Antwerpen elke twee jaar het festival DAKkan. Dit dakenfestival creëert oplossingen vloor problemen op vlak van cultuur, economie en klimaat. Het wordt gesteund door het Europese subsidieprogramma ‘Creative Europe’. De eerstvolgende editie van DAKkan vindt plaats op 16, 17 en 18 september 2022.  

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Boekenwinkel
Kristien Werck van Uitgeverij Clavis: “November is altijd de maand waarin we de boeken in de kijker zetten”