Waardediamant

Handelaar Antwerp Diamond Guild ontwerpt nieuwe waardebepalingsmethode voor geslepen diamanten

Het schatten van de waarde van een artistiek geslepen diamant is niet eenvoudig. Er zijn allerlei factoren die bepalen of een diamant veel of weinig waard is. Antwerp Diamond Guild vond daar de oplossing voor dankzij de steun van Stad Antwerpen: “Het is een oplossing voor ons knelpuntberoep.” 

Handelaar in diamanten Antwerp Diamond Guild ontwierp een nieuwe waardebepalingsmethode, gebaseerd op de lichtperformantie van de stenen. Hoe beter het licht valt op de stenen, hoe meer de diamant waard is. Voorheen was de prijsbepaling van een diamant niet zo eenvoudig. Men hield geen rekening met de artistieke manier waarop de diamant is geslepen. Maar nu bestaat er een makkelijkere waardebepalingsmethode waardoor het zowel voor de handelaars als voor de investeerders makkelijker wordt om de waarde van de diamant in te schatten. De komende maanden zal de oprichter van Antwerp Diamond Guild Alexander Dayekh samenwerken met Universiteit Antwerpen om zijn theorie te bewijzen en in te zetten in de diamantsector. 

Antwerp Diamond Guild heeft verschillende doelen voor ogen voor deze waardebepalingsmethode. Op korte termijn is het de bedoeling om een ecosysteem te creëren waarin artistieke slijpvormen kunnen ontwikkelen en evolueren. “Dit zal de Blue collar job veranderen in een carrière als kunstenaar, waardoor er een oplossing komt voor ons knelpuntberoep.”, kondigt de handelaar aan op hun facebookpagina.  

Ook op lange termijn wil de handelaar een groot doel realiseren. “Op lange termijn moeten diamanten op centraal niveau worden erkend als een edel element, en daar is politieke wil voor nodig. Eerdere pogingen om dat te doen zijn mislukt omdat ze de zaak benaderden met een gebrekkige structuur. Mijn oplossing lost die gebreken op omdat er nieuwe wetenschappen zijn ontdekt met de wiskunde om het te ondersteunen.”, vertelt de oprichter van Antwerp Diamond Guild op Facebook. 

Antwerp Diamond Guild wil deze methode als standaard instellen voor alle sorteerlabo’s en handelaars, als onderdeel het Antwerp Innovation Project. Antwerp Diamond Guild is één van de vier deelnemers die in 2021 samen met Stad Antwerpen werken aan de innovatietrajecten voor de diamantsector. Die trajecten bestaan uit zes thema’s die de sector moeten moderniseren. Financiering, digitalisering, automatisering en robotisering, data-analyse, netwerken over industriegrenzen heen en handel in en productie van synthetische diamanten. Tegen 2025 wil Stad Antwerpen 25 trajecten ondersteund hebben. 

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Prosit Corona