“Ze hebben veel gemist en gunnen zichzelf nu al eens sneller iets”

Nu mensen hun kerstboom steeds vroeger zetten, komt er af en toe ook vernieuwing aan te pas en zoekt men naar originele versiering. Niet elke kerstbal is even goedkoop waardoor de mensen eerder afwachtend optreden. Orangerie By Dean denkt daar anders over. “Ze hebben veel gemist en gunnen zichzelf nu al eens sneller iets.”

Dean, Kerckhofs de eigenaar van Orangerie By Dean is blij dat hij de mensen gelukkig kan maken met zijn kerstversiering.

Wat vinden de mensen net zo leuk aan deze ietwat aparte kerstversiering?

“Het is een donkere periode waardoor de mensen op zoek zijn naar iets wat hen opvrolijkt en licht geeft. Deze kerstversiering is een perfect cadeau voor iedereen.”

Wat vinden de klanten ervan dat ze keuze hebben uit zo’n groot assortiment?

“Fantastisch, ook al zijn we maar een kleine winkel, sommigen lopen hier zeker een halfuur tot een uur rond omdat er zoveel keuze is.”

De populaire kerstboomversiering is redelijk prijzig, toch houdt hen dat niet tegen om er meerdere van aan te kopen. Hoe komt dit?

“Sinds corona kan je niet meer gaan en staan waar je wilt. Voor een simpele kappersbeurt hebben de mensen zelfs maanden moeten wachten omdat die gesloten waren. Ze hebben veel gemist en gunnen zichzelf nu al eens sneller iets. Ook is dit de periode van warmte en samenzijn en willen ze het gezellig maken rondom hun familie met deze kleurrijke en iets apartere versiering.”

Heeft u het tijdens de lockdownperiode moeilijk gehad met de gesloten winkel?

“Het was niet gemakkelijk, voor niemand niet. Ik verkoop ook bloemen en andere decoratie waar mensen net gelukkiger van worden, maar dat ging helaas niet meer. Ik ben altijd goed omringd geweest dus mentaal was het nog te doen.”

Zijn er mensen die specifiek vragen naar deze speciale kerstversiering?

“Ja, mensen vragen er effectief wel naar. Niet elke winkel verkoopt ze, wat de zoektocht soms iets moeilijker maakt. Toch zie ik elk jaar nieuwe klanten want het is intussen al het derde jaar dat we deze versiering verkopen.”

Bent u zelf fan van deze kerstballen of verkoopt u ze omdat ze veel gekocht worden door de mensen?

“Ja natuurlijk ben ik er fan van, er zit humor in en humor is belangrijk. Zeker in deze donkere tijden, letterlijk en figuurlijk, mag er wel wat gelachen worden. Deze brengen veel sfeer met zich mee. ”

Verkoopt u de traditionele kerstballen ook nog?

“Ja, die verkoop ik ook nog wel heel veel. Het is echt fifty-fifty bij mij. Heel veel mensen hebben ook collecties thuis van de traditionele kerstballen en om dan ineens om te schakelen naar een boom vol met de gezellige kitch, dat is een hele investering natuurlijk. Daarom kopen mensen zo nu en dan eens een exemplaar dat ze echt leuk vinden.”

Vervalt de waarde van de traditionele kerstboomversiering niet een beetje, nu deze speciale kerstballen hun opmars maken?

“Nee, dat vind ik niet. De traditionele kerstballen verkopen ook nog steeds heel goed. De mode verandert ook voortdurend, dus ook de smaak in kerstballen en decoratie/ versiering.”

Denkt u dat dit een trend is en het daarna weer zal verdwijnen?

“Het is al terug van weggeweest, vroeger was het ook al eens een hype. Trends komen en gaan, maar deze gaat nog wel even stand houden, denk ik. Dat hoop ik alleszins, want ik heb er nog veel te koop in de winkel en nog een hele voorraad bij mij thuis.”

U zegt dat u nog veel te koop en in stock heeft staan, welke soort kerstboomversiering verkoopt u dan zoal?

“Het assortiment is heel uiteenlopend. Ik heb versiering als zakjes chips, frietzakjes van de McDonalds, hondjes met een kerstmuts op, ijsjes en nog heel veel meer. Het heeft iets grappigs en is leuk om naar te kijken. Ook is er keuze aan overvloed waardoor er voor iedereen wel iets leuks tussenhangt.”

Wat hoopt u voor de toekomst?

“Ik hoop dat ik deze leuke kerstversiering nog lang kan blijven verkopen. Het maakt de mensen gelukkig en op zijn beurt maakt het mij ook blij.”

“Er zit humor in en humor is belangrijk.”

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Een dodelijk plezier