Onze-Lieve-Vrouwekathedraal Antwerpen

Onze-Lieve-Vrouwekathedraal pronkt met nieuw interieur

De Onze-Lieve-Vrouwekathedraal in Antwerpen heeft het interieur heringericht. Dit deden ze om de kathedraal aantrekkelijker te maken voor toeristen. Naast dat het een trekpleister voor toeristen is, blijft de kathedraal ook actief voor het geloof.

De laatste tien jaar had de kathedraal een samenwerking met het Koninklijk Museum van de Schone Kunsten een toonstelling. Toen deze eindigde, moest de kathedraal zich op een nieuwe manier aanbieden aan haar bezoekers. Ze besloten de focus te leggen op de architectuur van het gebouw en de kunst, in plaats van de diepgaande inhoud. Hiermee hopen ze toeristen te lokken ongeacht hun geloof. Volgens pastoor Bart Paepen is het een uitnodiging om de cultuurhistorische waarden te leren kennen, en ook een diepere kijk te krijgen op waarom de kathedraal eruit ziet zoals het eruit ziet.

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Comfortabel Miserabel