Belgische Politie onderschept 90.000 illegale geneesmiddelen in luchthavens

De Federale politie heeft bijna 90.000 tabletten aan verboden medicijnen onderschept in de luchthavens van Luik en Zaventem. Dit was het resultaat van een samenwerking met Europol, de Douane, en de Federale voedsel- en geneesmiddelenagentschappen.

De Federale politie heeft onder meer bijna 90.000 tabletten illegale geneesmiddelen onderschept tijdens een grootschalige operatie in de Belgische luchthavens. De Operatie, die meer dan zes maanden duurde, bracht verder bijna 100.000 ampullen en 46 kg aan hormonen en geneesmiddelen op.

Het grootste deel van de in beslag genomen middelen werd gevonden in kleinere postpakketten. Deze waren dus hoogstwaarschijnlijk niet bedoeld voor handel, maar voor eigen gebruik. Dit is zorgwekkend omdat het aantoont hoe gemakkelijk het is deze verboden en mogelijks gevaarlijke middelen online te kopen.

“Het land van herkomst hangt in sterke mate af van het land van herkomst. Zo kwam er veel doping uit Nederland, en waren de meeste erectiestimulerende middelen afkomstig uit India. “, zegt Jan Van Den Boeynants, Commissaris Federale Politie.

Het succes van de actie is grotendeels te danken aan de samenwerking tussen de verschillende Belgische organisaties, alsook de samenwerking met Europol en politie uit andere landen.

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
QUARANTAINE 101: WIE ZEI DAT QUARANTAINES NIET LEUK KONDEN ZIJN?