Huwen tijdens een pandemie: “Je trouwt niet voor een groot feest, maar voor elkaar”

De huidige maatregelen voor huwelijksfeesten worden niet verstrengd. De coronapandemie gooide nochtans voor veel feesten roet in het eten. Gelukkig vond niet ieder aanstaand echtpaar dit even erg. Naomi Vereckt vierde haar huwelijk gezellig in de achtertuin.  

“Wij zijn getrouwd op 19 december 2020, enkele weken na de start van de tweede lockdown. We hadden verwacht dat dansfeesten niet door zouden mogen gaan. Daarom besloten we om in het beste geval een etentje te organiseren en het anders te houden bij de ceremonie in het gemeentehuis.”  

Had je veel stress door de veranderende maatregels omtrent huwelijken?  

“Eigenlijk niet, ik vond het zelfs rustiger dan een ‘traditionele’ trouw. We moesten enkel opvang voor de kinderen regelen en ervoor zorgen dat we op tijd in het gemeentehuis stonden. We hadden daarna wel gezorgd voor ballonnen en hebben dan cava gedronken in onze achtertuin.”  

Willen jullie later nog een groot feest organiseren?  

“Initieel was dat de bedoeling, maar ondertussen zijn we een jaar verder en is er nog niets concreets gepland. Ondertussen willen we ook een huis kopen en dan moet je natuurlijk prioriteiten stellen. Een feest kost veel geld en uiteindelijk zijn we wel al getrouwd. Je eigen bankrekening plunderen voor een feest voor de buitenwereld lijkt me niet zo’n slim plan. Achteraf gezien ben ik vooral opgelucht dat een feest ons niet heel veel geld en stress gekost heeft.”  

Maakt de pandemie het makkelijker om een intiemer feest te geven?  

“Het maakt het wel meer sociaal acceptabel. Onze ouders en schoonouders verwachtten wel dat we een groot huwelijksfeest zouden geven. Zij vinden het natuurlijk jammer dat ze niet hebben kunnen pronken met hun kinderen waar de hele familie bij is. We voelden minder druk omdat er weinig verwachtingen waren.”  

Heb je nog tips voor mensen die binnenkort gaan trouwen?  

“Voel je vooral niet verplicht om je hele uitgebreide familie een uitnodiging te sturen. Wij moesten ons huwelijk intiemer houden vanwege de pandemie, maar daardoor waren er enkel gasten die mij echt graag zien en niet enkel komen om te eten en drinken. Je trouwt ook niet voor het oog van de mensen maar voor elkaar.”  

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Leven met een chronische aandoening: “Ik had een leven voor mijn diabetes en ik heb een leven met mijn diabetes”