Stad Antwerpen bakent sfeergebieden af

De Stad Antwerpen bakent 9 unieke sfeergebieden af in de binnenstad. Deze gebieden moeten handelaars helpen  om betere investeringen te maken. “Als winkelstad is het belangrijk om onze Antwerpse troeven uit te spelen.” 

Met een gevarieerde mix van mainstream retail, high-end fashion en charmante boetiekjes, vormt Antwerpen de grootste winkelstad van Vlaanderen. Volgens Koen Kennis is dit een reputatie die de stad moet koesteren. “Wie komt winkelen in Antwerpen, besteedt immers vaak ook geld in onze horeca, overnacht hier, of bezoekt een van onze musea of tentoonstellingen.”  

De stad heeft het toeristisch centrum onderverdeeld in 9 sfeergebieden, met elk hun eigen unieke kenmerken. Deze duidelijke afbakening van sfeergebieden moet het makkelijker maken voor ondernemers, eigenaars en vastgoedmakelaars om doelgericht te investeren. 

De Meir Boulevard verbindt Antwerpen-Centraal en Groenplaats, je kan er vooral ketens terugvinden. In de Schutterhofstraat kan je vooral high-end en luxe shoppen. Bij de Botanique zijn klassezaken gevestigd. De Wilde Zee staat vooral bekend voor speciaalzaken en ambachten. In de Modebuurt is er een groot aanbod aan eigentijdse modefilialen. De Kloosterstraat heeft een mix van oud en nieuw design en interieur. In het Historisch Centrum kan je genieten van de horeca omringd door historische trekpleisters. Ook op het Eilandje vind je veel horecazaken en een bruisend nachtleven. Tot slot kan je op het Zuid diverse musea bezoeken. 

Binnenkort krijgen handelaars en makelaars nieuw materiaal om deze sfeergebieden mee te promoten, zodat bezoekers makkelijker hun weg kunnen vinden in de stad. 

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
BartDePauw_gsm
Identiteit van negen vrouwen die Bart De Pauw beschuldigen van grensoverschrijdend gedrag gelekt