Studenten gaan voor een boosterprik

Jonge mensen kiezen voor de boosterprik. Op aanraden van de overheid laten studenten zich vaccineren om zich beter te beschermen. Hoe groot is die bereidheid?

Volgens de Grote Coronastudie, een initiatief van UAntwerpen is er een grote bereidheid bij 18- tot 35-jarigen om voor die boosterprik te gaan. Degenen die door de bomen het bos niet meer kunnen zien, geven toch aan dat er wat meer twijfel is. Janne (20) een studente aan AP Hogeschool gaat voor het boostervaccin. ‘Ik heb veel artikels gelezen, de aanbevelingen van de overheid bekeken en nu twijfel ik niet meer om voor die boosterprik te gaan. Het is gewoon het veiligst om mezelf en vooral anderen te beschermen.’ De omnikronvariant en de feestdagen zijn niet de aanleiding van haar beslissing om de prik te halen. ‘Ik doe dit uit solidariteit, daar moet geen ander excuus voor zijn’, aldus Janne.

Naast het vaccin is er ook nog de zelftest. Over het algemeen wordt deze positief ontvangen. Ook hier kan Janne wat over vertellen: ‘Ik heb ook eens zo’n zelftest gedaan om iemand rond mij te beschermen. Natuurlijk is met een stokje in je neus zitten niet zo fijn, maar met die test weet je wel waar je staat. Bij onzekerheid is een zelftest echt handig, en bij twijfel kan je nog steeds naar de dokter gaan.’ Janne heeft geen schrik om corona op te lopen, maar kijkt uit voor de zwakkere mensen rondom haar. Zelftesten worden niet door iedereen even positief ontvangen. Maar liefst 21% van deelnemers die de enquête invulden vindt de testen te duur en/of te onbetrouwbaar.

De vaccins gaan als een lopend vuurtje en de zelftesten worden meer en meer toegankelijk.

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Een nieuwe druk van Het volk van Abdelkrim