Happy Tosti’s en Brownies met Downies

DS Weekblad
Happy Tosti’s en Brownies met Downies

In Nederland bestaat in de horecasector een trend die we in België misschien zouden moeten volgen: mensen met een arbeidsbeperking krijgen veel makkelijker een kans. Wij bezochten enkele gespecialiseerde ketens en in Nederland is het in ieder geval een overduidelijk succes

.page1image57544768

Happy Tosti is een horecaketen waar ongeveer 65% van de werkuren worden gedraaid door mensen met een arbeidsbeperking. De mensen zijn fijn, de tosti’s lekker en de sfeer helemaal top. De bedrijfsleidster vertelde ons dat mensen met een arbeidsbeperking zich vaak willen bewijzen en dat ook zeker doen.

Brownies en Downies is een soortgelijke keten. De naam spreekt voor zich, al werken er niet enkel mensen met het syndroom van down. De gecombineerde 61 filialen over heel Nederland, spreekt boekdelen over het succes van beide ketens.

Op elke werkvloer is een gekwalificeerd persoon aanwezig die de werknemers kan

sturen waar nodig, zodat een aangename omgeving voor werknemer en klant verzekerd is. Een beperking schrikt veel ketens/zaken en klanten af, maar soms moeten we het onbekende een kans geven. Volgens velen doen deze mensen het vaak nog beter in een zaak dan een zure jobstudent. In België zijn soortgelijke ketens haast spoorloos, maar als we afgaan op het succes in Nederland zouden we hier zeker een voorbeeld aan moeten nemen. We raden je zeker aan een filiaal te bezoeken en zelf te ervaren waarom er in België meer kansen moeten geboden worden aan mensen met een arbeidsbeperking.

Auteur: Willem van Dooren

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Donaties aan goede doelen stijgen steeds meer