Stop seksistisch en LGBTQI+ geweld

Nee tegen seksistisch geweld, nee tegen LGBTQI+ geweld

“Stop seksistisch en LGBTQI+ geweld, nu!” Deze boodschap was duidelijk te horen tijdens de betoging van Campagne Rosa op de Ossenmarkt in Antwerpen. De activisten spraken klare taal: “Nee is nee.” 

Naar aanleiding van de Internationale dag tegen geweld op vrouwen verzamelden er een vijftigtal mensen op de Ossenmarkt om te betogen tegen seksistisch en LGBTQI+ geweld. Door de uitgangsbuurt als locatie te kiezen, wilden de organisatoren een duidelijk statement maken: seksueel geweld en uitgaan is voor veel mensen een onvermijdelijke combinatie. 

Campagne ROSA vestigde de aandacht op die problematiek. Er werd verwezen naar de Antwerpse studentenvereniging Aesculapia, waar vrouwen werden verplicht om te strippen, anders zou er een zware sanctie volgen.  

Dagelijkse realiteit 

Naast seksueel geweld kwamen er ook andere thema’s aan bod. Een non-binair persoon getuigde over de drempels en meningen van anderen waar die mee geconfronteerd wordt. Een vrouw met een handicap kwam op haar beurt vertellen over de stereotype opmerkingen die zij dagelijks te horen krijgt.  

De actie legde nog eens de vinger op de wonde: geweld tegenover minderheidsgroepen is voor veel mensen een dagelijkse realiteit.  

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Single
Singles’ Day maakt relaties overbodig