Culinaire Ambiance

Als foodie op stage bij Culinaire Ambiance

Mijn eerste dag

Uiteraard was ik enorm zenuwachtig op mijn eerste stage dag. Ik had nog geen idee waar ik mij aan moest verwachten. Ruim op tijd stond ik voor de deur in de Vleminckstraat in Antwerpen. Met mijn klamme handjes drukte ik op de roze bel waar ‘Culinaire Ambiance’ op stond. De lift bracht mij naar het 3e verdiep en daar was ik dan. Mijn eerste keer op de kleine redactie van Culinaire Ambiance. Ik werd aan een bureau gezet met twee andere stagiaires waar ik mij zeer snel op mijn gemak voelde. De meisjes die ik ondertussen vriendinnen kan noemen hebben mij onder de arm genomen. Na een korte uitleg van mijn stage begeleider begon ik eraan. Diezelfde ochtend was het meteen al redactie vergadering waar ook ik al een aantal ideeën mocht pitchen. Na de redactie vergadering vloog iedereen in zijn planning voor die week.

Mijn eerste publicatie 

Mijn eerste online artikel was een hotspot artikel. Bij Culinaire Ambiance proberen we één keer per week een hotspot artikel te schijven over restaurants, bars… in België en Nederland. Iedere week met een andere invalshoek natuurlijk. Zo ging mijn eerste hotspots artikel over drie lunchbarretjes waar je op het terras in de lente zon kan lunchen. Hotspots artikels moeten luchtige artikels zijn met een leuke insteek. De bedoeling is om de lezer inspiratie te geven voor nieuwe eetadresjes.

Een bijzondere ontmoeting

Ik heb op mijn stage het geluk gehad veel bijzondere mensen te leren kennen. Naast schrijven maakte ik ook video content. Zo ging ik af en toe mee op reportage om te filmen. Wat mij het langst zal bijblijven is het bezoek aan restaurant Putaine in Rotterdam van chef Michael Schook. Het was de eerste keer dat ik mee op reportage mocht en dan nog wel naar een fine dining restaurant in Rotterdam. Samen met een freelance journalist en fotograaf reden wij tot daar en maar lieft drie uur lang heb ik in dat restaurant content gemaakt. ‘Gezeten’ want die drie uurtjes zijn voorbij gevlogen. Het samenwerken met de freelancers heeft mij een nieuwe kijk op het vak gegeven en heb er veel van bijgeleerd. De twee ervaren mannen doen dit het hele jaar door en voor mij was het de aller eerste keer. Ik heb in de keuken naast de chef staan filmen, sfeerbeelden van het restaurant gemaakt en alle gerechtjes werden gedresseerd onder mijn ogen. Ik vond het een heel fijne ervaring. Uiteraard mochten we van ieder gerechtje wat proeven. Heerlijk. Ik zou graag terug gaan naar het restaurant maar dan als klant.

Veel geleerd

Ik heb leren werken in een redactie. Samenwerken met collega’s, vergaderen, eindredactie doen op teksten, brainstormen… Ook op vlak van tekst heb ik veel bijgeleerd. Voor mij als video student was het al even gleden dat ik nog zo veel geschreven had. Dus dat was even wennen en vooral terug opfrissen. Hier moest ik nog even uit de pijp komen.

Anekdote 

Toen ik mijn stage begon was ik zeer benieuwd naar wat mijn collega’s aten tijdens de middag pauze. Het laatste dat ik verwachtte waren croque monsieurs. Bijna iedere middag aten we met zen allen aan de grote tafel op de redactie croques met mayonaise en ketchup. Heerlijk culinair lunchen noem ik dat. Mij hoorde je niet klagen in ieder geval.

Oeps foutje

Zoals ik het hier boven al wat aankaartte is mijn specialisatie video. Ik had dus voor ik aan mijn stage begon al een jaar geen artikels geschreven. Dat was even wennen. Ik merkte dat ik nog veel foutjes maakte en moeite had met vlot te schrijven. De inspiratie was soms ver te vinden. Dan is mijn begeleider even komen zeggen waar ik zeker op moet letten. Je teksten worden aangepast door de eindredactie. Dus het was even verschieten toen mijn begeleider op mij af kwam wandelen met haar laptop. Maar uiteindelijk heb ik er veel meer uit geleerd.

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
mijn stage bij Newsmonkey
“Van diepgaande interviews tot onverwachte wendingen: Dit was mijn tijd bij Newsmonkey”