Betoging aan het Havenhuis

Grootouders trappen voor het klimaat

De onafhankelijke burgerbeweging Grootouders voor het Klimaat trapt in zes dagen heel Vlaanderen door om aandacht te trekken voor de klimaatproblematiek. Ze focust zich voornamelijk op de jongere generatie en hun leefbare toekomst. Eindhalte is de klimaatmars komende zondag in Brussel.

Van Oostende tot Brussel, zo ver fietsen de grootouders met tussenstops in o.a. Gent, Antwerpen en Hasselt. Deze symbolische actie wil vooral oproepen tot concrete klimaatambities met nadruk op de toekomst voor hun kleinkinderen. Zo vertelt ook een grootouder over de onderneming.  

“Er is een klimaatcrisis. Elk jaar wordt die erger en erger en we denken vooral aan de toekomstige generaties. Onze kinderen en kleinkinderen, zoals het er nu naar uitziet, zullen in een wereld leven die er slechter aan toe is dan nu. We maken het al een beetje mee en we moeten echt nu drastisch ingrijpen om dit nog om te buigen. Dat is onze grootste bekommernis, zeker van mij persoonlijk. Er zijn mensen die zelf geen kinderen of kleinkinderen hebben, maar die zich ook identificeren met dit gedachtegoed. We zien heel de jongere generatie als onze kleinkinderen.”

Tot zondag fietsen de grootouders door naar Brussel om daar te eindigen op de aangekondigde klimaatmars. Via die weg willen ze aan de verantwoordelijken voor klimaat binnen de Belgische politiek hun concrete ambities voorleggen. Zo willen ze een betere en meer leefbare toekomst te creëren voor hun (klein)kinderen.

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Illustratie van SIgrid, het hoofdpersonage
De voorspelde dag