De eerste Taylor Swift fanavond in België

Vrijdag vindt de eerste Taylor Swift party van België plaats in Antwerpen. Het fenomeen ontstond in Australië terwijl Europa nog in lockdown zat. Beelden van feestende mensen op speciale ‘Swiftie’ avonden verspreidden zich op Tiktok en inspireerden menig fan in Europa. Zo ook Bauke Van Den Bossche (18). Zij organiseert ‘Swiftieverse’ in Antwerpen. ‘’Het lijkt wel een droom.’’ 

‘Swiftieverse’ 

De studente vond dat het tijd werd een ‘Swiftie’ party naar België te halen. Samen met haar vader ging ze in gesprek met concertzaal Trix in Antwerpen. Trix reageerde enthousiast en zo ging het balletje rollen. Het originele plan was om het café met plaats voor 400 man te gebruiken. Die tickets waren echter binnen 2 minuten uitverkocht. Zo schoven ze automatisch door naar een grotere zaal. Al snel raakte ook die uitverkocht. Er worden 1100 Taylor Swift fans op Baukes ‘Swiftieverse’ verwacht. 

Bauke had het grote succes niet verwacht: ‘Mijn idee was eigenlijk heel erg impulsief. Ik was aan het luisteren naar haar muziek toen ik me bedacht hoe jammer het is dat we nog nooit zo’n feest in België hebben gehad. Toen besloot ik het gewoon zelf te doen. Ik heb echt gegild met de kaartverkoop.’’ 

‘Feest zonder artiest’ 

De zangeres trad in 2011 voor het laatst op in België. Stijn de Mulder van concertzaal Trix denkt dat daardoor de vraag naar een fanavond ook zo groot is: ‘’Het is opvallend dat mensen bereid zijn om te betalen voor een avond waarbij de artiest zelf niet bij aanwezig is. We hadden niet verwacht dat de tickets zo goed zouden gaan. Gelukkig hadden we de grote zaal in optie gehouden. Speciaal voor het jonge publiek bleven de tickets goedkoop.’’ Voor Trix is het de eerste keer dat er een feestavond met nummers van maar één artiest wordt georganiseerd.  

Er zijn nog geen concrete plannen voor een volgende editie. Bauke: ‘’Het wordt wel besproken. Er zijn veel mensen die geen ticket hebben kunnen krijgen. Er is veel vraag naar, het zou bijna stom zijn om het niet nog een keer te organiseren. Ook vragen mensen om het de volgende keer in een andere stad te doen: Brussel bijvoorbeeld.’’ 

‘Midnights’ 

Taylor Swift brengt vrijdag haar nieuwe album ‘Midnights’ uit. Dat is ook een van de redenen geweest voor de gekozen datum van de fanavond.  Haar nieuwe album zal dan ook gedraaid worden. De zangeres heeft in de aanloop naar de release geen singles uitgebracht. Dat is ongebruikelijk voor een artiest. Hierdoor is het nog maar de vraag wat voor genre het album zal zijn. Taylor Swift heeft in haar muzikale bestaan al meerdere genres gebruikt: Country, Indie en veel soorten Pop.  

‘Taylor’s Version’ 

De zangeres kondigde ‘Midnights’ aan tijdens de MTV Video Music Awards in augustus.  Dit kwam voor velen als een verrassing. Swift is namelijk al sinds april 2021 bezig met het heruitbrengen van een groot deel van haar discografie. Dit doet ze na een geschil over de rechten op haar muziek. Die zijn nu in handen van Scooter Braun: manager van artiesten zoals Justin Bieber, Ariana Grande en Demi Lovato. Tot nu toe verschenen album ‘Fearless’ en ‘Red’ al opnieuw. De nieuwe versies zijn te onderscheiden door de benaming ‘Taylor’s Version’.  

Het belooft een lange dag te worden voor de 1100 feestgangers van ‘Swiftieverse’. Het nieuwe album verschijnt om 06:00 ’s ochtend op Spotify. Het feest in Trix begint om 20:00 en duurt tot diep in de nacht. 

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
corona_maatregel_perimeter
Professor Huisartsgeneeskunde (VUB) Dirk Devroey: “Controle op handhaving van de perimeter blijft moeilijk.”