Pickleballveld

Hendrik Cortens, Pickleball Limburg: “Pickleball gaat padel met rasse schreden inhalen en voorbijsteken”

Na padel arriveert nu pickleball in België. De raketsport geïnspireerd op 3 andere raketsporten wint aan populariteit in ons land met dank aan Kim Clijsters. Hendrik Cortens, voorzitter van Vlaanderens grootste pickleballclub, introduceert graag de Amerikaanse sport.

Wat is pickleball?

“Pickleball is een racketsport met combinaties van badminton, tennis en tafeltennis gespeeld op een terrein met de grootte van een badmintonveld.”

Waar vindt pickleball zijn oorsprong?

“Pickleball komt oorspronkelijk uit de Verenigde Staten. Ongeveer 65 jaar geleden is iemand ermee begonnen. 2 mensen speelden op het strand met houten plankjes en een balletje. Telkens het balletje ver buiten hun bereik belandde, ging hun hondje Pickle, het terughalen. Pickleball was geboren.”

Waarom is de sport populair geworden in België?

“Omdat ex-tennisster Kim Clijsters haar centen investeert in onze sport. Dat zal voor een enorme boost zorgen. Dat zal wel worden opgepikt door de media. Ook is pickleball instapvriendelijker dan andere raketsporten. Het is niet zo’n technische sport om mee te starten. Niet zo technisch als tennis of padel. Iedereen zal als klein kind al wel eens op het strand met een houten plankje en een balletje gespeeld hebben. Alleen de naamsbekendheid ontbreekt maar dan zal de rest wel volgen. 90 procent van de mensen die voor de eerste keer pickleball spelen wist ervoor niet eens dat de sport bestond.”

Padel was de voorbije jaren de hype binnen de raketsporten, denkt u dat pickleball even groot zal worden?

“Pickleball gaat padel met rasse schreden inhalen en voorbijsteken. Tennisclubs zijn nu ook geïnteresseerd om naast padel pickleball aan te bieden omdat het aantal tennisspelers blijkbaar achteruitgaat. De oudere tennissers spelen minder en minder en de jongere spelers zoeken andere sporten op. Als de tennisclubs mee op de kar springen en er meer terreinen binnen en buiten beschikbaar zijn, zal het voor veel mensen toegankelijker zijn. “

“Pickleball is op vlak van organisatie veel makkelijker dan bij tennis- en padelclubs. Je bent als pickleballspeler niet verplicht om op te komen dagen in tegenstelling tot de andere 2 sporten. Daar moet je met drie medespelers een terrein huren. Bij onze sport worden de terreinen gehuurd voor de spelers. Zo is het volledig vrijblijvend en kies je zelf of je wil meespelen.”

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Padel is ‘HOT’ tijdens Corona