Geefmuur van Kringwinkel in Wijnegem Shopping Center
Geefmuur Kringwinkel in Wijnegem Shopping Center

Kringwinkel opent inleverpunt in Wijnegem Shoppingcenter

Naar aanleiding van de dag van de Kringwinkel staat er sinds 20 oktober een ‘geefmuur’ van de Kringloopwinkel in Wijnegem-Shop Eat Enjoy. Hans Tops, algemeen directeur van Kringwinkel is ervan overtuigd dat het concept zal aanslaan: “We verlagen door deze lokale geefmuur de drempel om spullen in te leveren. Binnenkort openen we er hopelijk meer zodat we over heel Vlaanderen aanwezig kunnen zijn”.

Boeken, kleding, speelgoed en kleine huishoudapparaten kan je ook binnenbrengen bij Wijnegem Shop-Eat-Enjoy. De zogenaamde ‘geefmuur’ is een initiatief van De Kringloopwinkel en moet zo de organisatie nog toegankelijker maken.

Recyclen zit in de lift

Op 15 oktober vond de Dag Van de Kringwinkel plaats. Rond deze datum blikt de organisatie terug op een succesvol jaar en deelt ze haar ambities voor de komende periode. Alles opgeteld kreeg bijna 39 duizend ton spullen een tweede leven dankzij Kringwinkel wat neerkomt op 5.8kg herbruikte materialen per Vlaming. Kringwinkel verkocht dit jaar bijna 9 duizend ton spullen meer dan in 2021. Hans Tops is bijzonder tevreden met dit resultaat. “Tweedehands kopen is al een tijdje een trend en ik ben uiteraard blij dat deze trend nog in stijgende lijn gaat. Dit zie je niet enkel aan het aantal ton ingeleverde materialen, maar ook in de kwaliteit ervan. Het is zeker niet alleen rommel dat binnenkomt bij onze filialen”.

“We hopen dat deze geefmuur aanslaat”, vertelt Louise Vrints, marketingverantwoordelijke van Kringwinkel. “Het is een soort testproject. In een Carrefour in Gent staat een soortgelijke muur. Nu is het afwachten of deze twee inleverpunten succesvol worden. Ik mag het niet te luid zeggen, maar we gaan ervan uit dat ze aanslaan. Dan kunnen we binnenkort in meer Carrefours en winkelcentra geefmuren plaatsen”.

“De pioniers van Europa”

Kringwinkel besteedt niet enkel aandacht aan het milieu, maar zet zich ook in voor de sociale maatschappij. Tachtig procent van de werknemers heeft moeite met de arbeidsmarkt te betreden door een taalbarrière, ziekte, opleiding… Kringwinkel biedt hen jobs aan van verschillende aard en helpen hen weer de arbeidsmarkt op. We zijn op dit vlak een van de pioniers in Europa”, zegt Louise Vrints trots.

Eerste langlopend project

Het Wijnegems Shopping Center zet zich regelmatig in voor goede doelen. Zo werden vorig jaar ruim 5000 oude, versleten knuffels ingezameld die later werden omgetoverd tot zetels en in 2020 zamelde het winkelcentrum meer dan 800 kilogram kleding in ten voordele van WereldMissieHulp. De samenwerking met De Kringloopwinkel is voor hen een logisch vervolg en is meteen het eerste langlopend project in het winkelcentrum. Hopelijk slaat de geefmuur aan en kan hij permanent blijven staan.

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Selectie Red Lions voor het WK hockey bekend gemaakt: ‘Waarschijnlijk laatste keer dat deze (gouden) generatie samen staat op een groot toernooi’.