Vlag Antwerp

Supporters over de zaak-Nainggolan: “Sterk signaal van de club”

Radja Nainggolan werd afgelopen week naar de B-kern gestuurd voor het roken van een E-sigaret een uur voor de match Standard-Antwerp. Onlangs betrapte de politie hem ook op het rijden zonder rijbewijs. Wat vindt de Antwerpsupporter van al deze zaken? Zal de Antwerpse voetballer worden gemist in de spelerskern? Thomas Meersman, trouwe supporter van ‘The Great Old’ vindt deze beslissing correct en ziet de ploeg zonder hem zeker niet verzwakken.  

Radja werd in het verleden al eens betrapt op het roken van een sigaret, nu bij het vapen van een E-sigaret een uur voor de match. Vindt u dat dit niet kan of ziet u daar geen probleem in? 

“Persoonlijk heb ik daar geen probleem mee, maar topsporters hebben wel een voorbeeldfunctie naar anderen toe. Iedereen is gelijk voor de wet. Als het verboden is om te roken of te vapen in horecazaken en voetbalstadions, dan zie ik niet waarom Radja Nainggolan dat wel zou mogen. Wat de spelers in hun privéleven doen, maakt me minder uit. Het klopt dat mensen fouten maken, maar ze moeten niet overdrijven met hun fratsen buiten het voetbalveld. Vanaf dat hij op het veld komt, wil ik wel die vechtersmentaliteit, die grinta en echt die passie zien. Dat vind ik echt belangrijk.” 

Wat vindt u ervan dat Radja Nainggolan door trainer Marc Van Bommel naar de B-kern werd gestuurd?  

“Na zijn stommiteiten van de laatste week denk ik dat dit een meer dan terechte beslissing is. Dit kan als teken naar de groep toe wel tellen. Deze beslissing heeft de groep ook wel nodig. Zo weten de spelers dat zulk gedrag bij niemand wordt getolereerd. Al vind ik het wel frappant, want dit is niet het eerste dat Radja uitsteekt. In het verleden hadden we Lamkel Zé en die mocht ook maar doen of laten wat hij wou. Daarom is dit zeker een sterk signaal van de club naar de buitenwereld toe.” 

Radja Nainggolan is geboren in Antwerpen, al heeft hij wel nog een verleden bij aartsrivaal Beerschot. Hoe geliefd is hij onder de Antwerpsupporters?  

“Hij is geen volksheld zoals Ritchie De Laet en Jean Butez. Hij moet zijn status hier echt nog wel opbouwen. Op dit moment is hij qua aanzien echt niet meer dan een gewone speler van Antwerp. De zaken die hij naast het voetbalveld uitsteekt, zorgen ervoor dat de club en de ploeg in een slecht daglicht komen te staan. Dat helpt ook niet om meer gratie bij de supporters te krijgen.” 

Antwerp staat dit moment tweede in de stand en zette een mooie reeks neer van 27 op 27. Zal Nainggolan op dit moment gemist worden in de spelerskern? 

“Neen, de basiself en de bank is naar mijn mening kwalitatief sterk genoeg. Puur voetbaltechnisch hebben we op zijn positie betere spelers. Je ziet dit ook aan de keuzes die trainer Van Bommel afgelopen weken steeds maakte. De laatste tijd moest hij steeds tevreden zijn met een rol als bankzitter. Radja is wel echt een persoon die onze spelers kan wakker schudden, dit hadden we de eerste 10 minuten vorige week zondag tegen Standard wel nodig. Toen stonden we na 9 minuten al 3-0 achter. Passie op de mat brengen, is een kwaliteit die Nainggolan zeker bezit. Al gaat leidinggeven aan een ploeg en vapen een uur voor de match natuurlijk niet hand in hand. Dan word je waarschijnlijk al eens scheef bekeken door de andere spelers.” 

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Uitzicht vanop Linkeroever
Dille (21): “Ik mis hoe het was om wakker te worden met mijn gezin”