Stad Antwerpen investeert 2,4 miljoen euro in nieuwe kunstgrasvelden op Wilrijkse Pleinen

Met een nieuw hockeyveld aan sportcentrum De Wilrijkse Pleinen werd afgelopen woensdag een volgende stap gezet in het plan van Sporting A om de sportinfrastructuur in Antwerpen te renoveren en uit te breiden. Schepen van Sport Peter Wouters en voorzitter Mathieu Marck van hockeyclub Olympia huldigden het veld in.  

Sporting A, het sportbestuur van Stad Antwerpen, heeft in 2022 stevig geïnvesteerd in nieuwe sportinfrastructuur binnen de stadsvesten, zo ook op de Wilrijkse Pleinen. Met het zopas aangelegde derde hockeyveld krijgt de fors groeiende hockeyclub Olympia een mooie injectie in hun speelcapaciteit. Eerder dit jaar werd er ook al een nieuw kunstgrasveld aangelegd, dat multifunctioneel is voor zowel voetbal, korfbal als rugby. De investering in deze twee nieuwe velden bedraagt een kleine 2,4 miljoen euro.  

Sporting A investeerde ook in de renovatie van kunstgrasvelden. Zo vernieuwde ze dit jaar de toplagen van de grasmatten van Groenenhoek Sport en sportcentrum Het Rooi. De totale renovatiekosten zouden rond de 700.000 euro bedragen.  

Als sporthoofdstad van Vlaanderen is er in Antwerpen overal infrastructuur ter beschikking voor de vele sportieve Antwerpenaren”, aldus schepen voor Sport Peter Wouters (N-VA). “Om hen te kunnen blijven verwelkomen in kwalitatieve accommodaties die futureproof zijn, levert Sporting A constant inspanningen. Met een investeringsprogramma heeft de stad de voorbije tien jaar een stevige inhaalbeweging gemaakt op het vlak van kwalitatief hoogstaande sportinfrastructuur. Ook dit jaar is er in dat kader veel gerealiseerd.” 

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
‘Spiegels van de Ziel’ voor het eerst georganiseerd zonder oprichtster Reinhilde Decleir