Kunst en cultuur-tour voor het mentale welzijn

Steeds meer studenten kampen met mentale problemen. Dat blijkt uit een uitgebreide bevraging van ruim 16.000 studenten door de Vereniging van Vlaamse Studenten (VVS). De universiteit van Antwerpen lanceerde de Mind Matters Week, om het belang van mentaal welzijn meer bespreekbaar te maken.  

Studenten kunnen deelnemen aan verschillende activiteiten. Van yoga-sessies op het MAS tot het knuffelen van hondjes. Op 17 november stond er een kunst- en cultuurtour op het programma, die langs de pareltjes van de stad leidde. Voor Jan Munning, een student die meeliep, heeft de tour zeker geholpen: “Ik denk dat ik inderdaad, als iemand die geïnteresseerd is in kunst en cultuur, nu heel wat musea en activiteiten heb gevonden.” 

De Mind Matters Week is nog niet voorbij. Er zijn tot vrijdag nog activiteiten te doen met betrekking tot mentale welzijn. Inschrijven kan via de website van de Universiteit Antwerpen.

https://www.uantwerpen.be/nl/studentenleven/welzijn/mind-matters-week/

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
jongeren op hun gsm
Jongeren kunnen niet meer zonder hun gsm: “Het gsm gebruik is dramatisch”