Black Friday wordt “Fill Good Friday”

Iedereen wordt blij van Black Friday want op die dag vind je in veel winkels afgeprijsde producten. Toch doet niet elke winkel hier even graag aan mee. Ze zorgen voor een alternatief zodat ze niet bijdragen tot eventuele overconsumptie of oplichting.

Vandaag is het Black Friday. Dat is een dag die we hebben overgenomen uit Amerika waarop verschillende winkels acties op touw zetten en kortingen geven. Toch doen niet alle winkels mee met dat koopjesfeest, zoals The Body Shop in Antwerpen. Als alternatief houden ze een “Fill Good Friday”. In elke Body Shop vind je een plaats waar je een herbruikbare fles kan laten hervullen met douchegel of shampoo. Zoiets heet een “Refill Station”. Iedereen die daar deze week passeert krijgt zo’n flesje cadeau.

Net zoals The Body shop vinden velen dat Black Friday voor overconsumptie zorgt omdat klanten soms dingen kopen die ze eigenlijk niet nodig hebben. Daardoor worden andere dingen weggegooid en ontstaat er een heleboel afval. Sommige winkels verhogen hun prijzen ook van tevoren om op die manier valse kortingen te creëren en dat gaat voor sommigen toch te ver.

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Bezoekers Holifeest in de Haagse wijk Transvaal, Den Haag
Vrij op Holi, werken met Pasen: met diversiteitsverlof kiezen Nederlandse werknemers eigen feestdagen