pokémon

Nintendo breekt verkooprecord met twee nieuwe games

Het Japanse computerspelbedrijf Nintendo heeft met de release van zijn nieuwste spellen een verkooprecord te pakken. Er gingen op drie dagen tijd reeds tien miljoen over de toonbank van de twee nieuwste games ‘Pokémon Scarlet’ en ‘Pokémon Violet’. Pokémon-fan Nelson Mertens begrijpt de hype volledig: “Als je iets van kleins af aan begint te verzamelen, is het heel moeilijk wordt om er niet verknocht aan te raken.” 

De twee nieuwe games werden gelanceerd op 18 november. Het gaat om twee identieke spellen, op verschillen in verzamelobjecten en personages na. De games kunnen gespeeld worden op de Switch-console. De Switch is momenteel vijf jaar oud en is de snelst verkopende spelcomputer in de geschiedenis van de Verenigde Staten.  

De aandelen van Nintendo stegen sinds de aankondiging van de games met 1,9 procent op de beurs van Tokio. Dat het spel na jaren nog steeds zo populair is, kan Mertens verklaren: “Veel ouderen hebben in hun jeugd met een Nintendo gespeeld en leggen dit dan vaak aan de kant tijdens hun puberteit. Maar wanneer je ouder wordt, wordt het heel verleidelijk om nog eens terug te kijken naar de zaken uit je jeugd en zo beginnen velen terug aan hun obsessie van vroeger. Kinderen kopiëren dan weer graag wat ouderen doen en op deze manier is de cirkel rond.” 

Nintendo deed voorzichtig voorspelling naar volgend jaar toe, omdat de vraag in de loop van dit jaar afzwakte. Het bedrijf verwacht een daling van 10% in de verkoop van hun Switch-consoles. Dit wijt Nintendo onder meer aan aanhoudende chiptekorten.  

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Vaccinatielaats in apotheker
Nieuwe herfstbooster verkrijgbaar