Tips: onderdrukkers voor de snurkers

Maar liefst 6 op de 10 Belgen snurkt, waaronder Thomas van het televisieprogramma Big Brother.  
De kandidaat laat veel van zich horen en dat mag je letterlijk nemen. Hieronder enkele tips die het proberen waard zijn voor de snurkers onder ons.  

Tennisbal in pyjama  

De alom bekende tennisbal-truc die ook Xavier in F.C. De Kampioenen gebruikt. Maar werkt het ook echt? Als je snurkt, wordt het aangeraden om op je zij te slapen, maar in je slaap draai je soms onbewust op je rug. Naai daarom een tennisbal in een oud T-shirt. Daardoor wordt het enorm onaangenaam om op je rug te blijven slapen en draai je vanzelf op je zij. Het is niet de meest pijnloze tip, maar als je het een aantal weken volhoudt dan wordt het een automatisme om op je zij te slapen.  

Anti-snurkplant  

Ja, het bestaat, een kamerplant die het snurken tegengaat. De Bromelia plant geeft in de nacht zuurstof af en niet overdag zoals de meeste kamerplanten. Doordat de Bromelia zijn zuurstof  
’s nachts afgeeft, krijg je zelf meer zuurstof binnen en zal je dus minder snurken. De plant is niet alleen effectief, maar staat ook nog eens mooi in je interieur met haar rode bloem. 

Van snurker tot professionele zanger  

Ben je het gesnurk van je partner moe, letterlijk moe. Stuur hem of haar dan op zangles. Daar train je spieren in je keel waarvan je niet wist dat ze bestonden. Stemoefeningen versterken en verbeteren je stembanden waardoor lucht beter kan doorstromen in je keel. Als je oordoppen gebruikte voor het gesnurk van je partner zal je ze nu misschien eerder nodig hebben om de valse noten te ontwijken.  

Slaapmutsje achterwege laten

Je hebt het waarschijnlijk al eens gemerkt dat je harder snurkt als je een borreltje binnen hebt. Alcohol onderdrukt het zenuwstelsel en verslapt zo je spieren. In het bijzonder een verslapte tong, mond en keel en laten dat nu net de factoren zijn die de snurkgeluiden veroorzaken. Een slaapmutsje helpt je misschien om zelf in slaap te vallen, maar zal je partner wakker houden.  

Als deze tips niet werken, kan je natuurlijk ook nog altijd de oeroude methode toepassen: je partner een stomp geven in de hoop dat het gesnurk dan ophoudt.  

ColofonNaam
Tekstbadges_tekstJana Gudernatsch
Eindredactie tekstJules Meyvis
Romy Deridder
Louis Lambrechts
Eindredactie onlineSofie Verbeeck
Luka Dams
Lisa Debeuckelaer
Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Een bittere pil voor Rotterdam: MDMA stijgt in populariteit