Foto bloedgeven

Joachim Deman: “We hebben heel het jaar door bloed nodig”

December haalt vaak de barmhartige Samaritaan in ons naar boven. We zetten ons meer in voor onze medemens door bijvoorbeeld bloed te doneren. “Door bloed te geven, kan je echt iemand zijn leven redden.”

Nog twee dagen te gaan en dan begint de laatste maand van het jaar 2022. December staat uiteraard in het teken van Kerstmis, maar het is dan ook de tijd om de handen uit de mouwen steken voor onze medemens. Het Rode Kruis maakt opnieuw campagne om bloed te geven. Vooral op Instagram proberen ze mensen aan te sporen om bloed of bloedplasma te doneren. De moeilijkste momenten voor het Rode Kruis om bloed te verzamelen, zijn de zomermaanden. Mensen zijn dan vaak op vakantie en hebben daardoor minder tijd om bloed te geven. Maar ook de decembermaand is cruciaal om je steentje bij te dragen.

“Je mag vier keer op een jaar bloedgeven”, vertelt Joachim Deman, woordvoerder van Rode Kruis-Vlaanderen bij Radio crAP. “Het bloed dat we krijgen, zal altijd gaan naar de mensen die het nodig hebben. We hebben heel het jaar bloed nodig om de patiënten te kunnen helpen. Door bloed te geven, kan je echt iemand zijn leven redden.”

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Vrijgezellendag: “single shaming”