Culturele parel op ‘t Kiel

De garage Permeke op het Kiel zal tijdelijk een ruimte worden voor kunst. Kunstenaars en kunstliefhebbers krijgen dankzij de organisatie Monumento een plek waar ze creatief bezig kunnen zijn. Dit is een tijdelijke invulling van de garage. In de toekomst wordt de garage omgebouwd tot een appartementsgebouw of meerdere termijnwoningen.

Monumento is het eerste initiatief vooraleer er definitief een gebouw komt. Maar nu tonen ook andere winkels en organisaties interesse in de ex-garage. Het zou binnenkort ook een ontbijtruimte worden of zelfs een mini-shoppingcentrum voor kleinere handelaars.

Zo probeert Matexi, de projectleiders, het gebouw nog aantrekkelijker te maken voor de buurtbewoners. Die krijgen ook meermaals de kans om hun mening te uiten over enkele kleinere projecten en over het definitieve gebouw dat de 85-jarige garage zal vervangen.

De mogelijkheid bestaat volgens Matexi dat ze het gebouw blijven gebruiken voor culturele evenementen. Als de acties een groot succes worden. Momenteel ziet het al veel belovend uit met een gezellig en innovatieve openingsactie.  

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Jongen met veren in de hand
Pieter Billen (UA): “Kippenveren kunnen energie besparen”