Laura (26): “Een bezoek aan de bakker is echt een broeihaard van bacteriën

Laura (26) vindt deurklinken het ‘allervuilst’ tijdens een bezoek aan de bakker. Ze heeft in deze tijden van corona smetvrees gekregen. Haar bedrijf heeft ook geleden onder corona en ze mist de wekelijkse cafébezoekjes.

Laura koopt merkenkledij aan voor winkels. De economische klap zal nog lang blijven nazinderen. “Het probleem is dat wij heel vroeg de collecties hebben ingekocht voor de winkels. Het gevolg is dat ze ons nu niet kunnen betalen” zegt Laura bekommerend. “Ons bedrijf gaat dit nog lang voelen. De economie zal niet meteen terug op volle toeren draaien. Zoiets heeft tijd nodig. Ik denk ook dat veel winkels niet meer gaan durven inkopen omdat ze met de ‘coronacollectie’ blijven zitten” aldus Laura.

Naast minder werk heeft de 26-jarige ook last van de social distancing. Tot haar eigen verbazing mist ze de wekelijkse cafébezoekjes heel hard. “Mijn sociale leven is verdwenen. Ik mis mijn vrienden enorm hard. In het weekend ging ik wel eens op café of naar paardrijwedstrijden. Dat gaat nu niet meer” vertelt Laura. “Ik probeer die tijd anders in te vullen door veel te zonnen. Ik ben nog nooit zo bruin geweest van de Belgische zon. Iedereen stelt me steeds dezelfde vraag ‘Waar ben jij op vakantie geweest, je ziet zo bruin?’ en dat in deze tijden” lacht ze.

Laura komt toch nog af en toe onder de mensen. Ze gaat boodschappen doen of naar de bakker. Dit verloopt niet zonder slag of stoot. “Door corona heb ik ontdekt dat ik enorme smetvrees heb. Hygiëne is heel belangrijk. Ik was mijn handen veel meer dan vroeger en dat heeft me aan het denken gezet” legt Laura uit. “De mensen bij de bakker raken alles aan. De deurklinken vind ik zo vies. Een bezoek aan de bakker is echt een broeihaard van bacteriën”

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Foto van iemand die vapes koopt
45% van de Belgische rokers stapt over naar vape voor gezondheid