Centjes op tafel

Helft van Belgen kan niet voldoende sparen

één op de vijf Belgen houdt op het einde van de maand niets meer over. Volgens Europees onderzoek, European Consumer Payment Report, komt dit door de stijgende energie- en supermarktprijzen. Uit het onderzoek blijkt dat sparen een luxe is geworden en dat vele Belgen dit niet meer kunnen veroorloven.

De helft van de Belgen zou maandelijks meer willen sparen maar dat lukt nu niet. Jonas Soete (22j) is net alleen gaan wonen en probeert elke maand geld opzij te zetten. “Ik zet in het begin van de maand 200 euro apart zo is het voor mij gemakkelijker om daar in de rest van de maand niet meer aan te komen.”

Als je dan een bedrag opzij hebt gezet kunnen er natuurlijk ook onvoorziene kosten bijkomen zoals de reparatie van een auto of een boete. Eén op de vijf Belgen heeft daarvoor minder dan één maand salaris ter beschikking. Jonas probeert zijn onvoorziene kosten op een andere manier te betalen. “We kregen een boete van De Lijn deze maand, om deze boete te betalen besparen we op onze inkopen in de supermarkt. We proberen zoveel mogelijk van onze spaarrekening te blijven.”

Ook een spaarpotje voor het pensioen is voor veel Belgen onzeker, de helft van de Belgen geeft aan dat ze zich zorgen maken of ze zich een comfortabel pensioen kunnen veroorloven. Kan jij een centje opzij zetten voor je pensioen?

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Boimans Van Beuningen museum
Museum Boijmans Van Beuningen viert 175 jaar met nieuwe tentoonstellingen