Femke verschueren op set

Lisa-actrice Femke Verschueren: “Mensen het gevoel geven dat ze niet alleen staan”

Is het haalbaar om zonder platenlabel een hit te scoren? Femke Verschueren ging de uitdaging aan. 30 dagen lang is ze bij zoveel mogelijk radiostations en journalisten gaan aankloppen om haar single te promoten en op 2 december 2022 om middernacht was het de release van Nacht.

Hoe heb je je single gepromoot?

Ik heb er echt enorm veel werk ingestoken. Ik heb een persbericht geschreven en dat naar de kranten gestuurd. Ik ben naar radio’s getrokken om mijn single zelf te gaan voorstellen achter de schermen aan de mensen die bepalen welke nummers er in de playlists komen. Van Qmusic en MNM heb ik voorlopig nog niets gehoord maar Radio2 gaat het al wel draaien en dat is natuurlijk al super fijn. Op TikTok deelde ik een dagboek waar ik alles vertel over het promoten van mijn single.

Ervaar je moeilijkheden als artiest zonder platenlabel?

De productie en het financieren van een videoclip, naar radio’s gaan, kranten bereiken, een nieuwsbericht opstellen, dat zijn allemaal die een platenlabel doet. Ik doe dit nu allemaal zelf dus het kost me meer werk. Ik vind het wel heel leuk want ik kan het zelf opvolgen en ik heb persoonlijk contact met iedereen. De single voelt daardoor net iets meer als mijn kindje dan vorige nummers die ik al uitbracht.

Is het haalbaar om een hit te maken zonder platenlabel?

Dat is zeker haalbaar, maar het hoeft voor mij ook geen gigantische hit te worden. Muziek draait bij mij om de tekst en ik steek daar heel veel tijd in omdat ik het belangrijk vind om een boodschap mee te geven. Ik wil geen dertig dagen promotiecampagne voeren tot het een hit wordt maar ik wil die dertig dagen gebruiken zodat mijn boodschap bij zo veel mogelijk mensen bereikt. Ik wil vooral herkenning creëren en een gevoel bij mensen dat ze niet de enige zijn. Het kan dat het een hit wordt als er veel mond-tot-mond reclame is en veel mensen mijn nummer naar elkaar doorsturen maar dat is zeker niet mijn enige doel.

Welke boodschap wil je meegeven met het nummer?

Er zijn zoveel mensen die bang zijn als ze alleen op straat of thuis. Ik wil die angstige gedachte omzetten van iets negatiefs naar iets positief. Nacht is een strijdlied dat je moed moet geven als je bang bent. Ik heb zelf angstige gedachten op straat, zo zie ik schimmen en hoor ik geluiden die me vaak bang maken. In de videclip laat ik die angst zien door mannen met maskers. Ze maken me eerst heel erg bang maar als ik die maskers afneem staan daar sympathieke mensen waar ik helemaal niet bang voor moet zijn.

Wanneer is voor jou de single geslaagd?

De single is al geslaagd voor mij. Ik krijg nu al veel berichten van mensen die zich in mijn verhaal herkennen en die zich op straat minder angstig voelen. Ik wil mensen helpen en ik kan dat het beste met muziek. Als ik een nummer schrijf dan genees ik en muziek luisteren ontroert mij. Als ik dat kan doen met de mensen die naar mijn nummer luisteren dan is het voor mij geslaagd, en als die boodschap bij meer en meer mensen terechtkomt dan is het voor mij alleen maar geslaagder.

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Prikkeldraad op hek
Overbevolking in Belgische gevangenissen blijft stijgen