STUDY360 meer dan ooit nodig: “De enige manier om mijn vrienden te zien”

STUDY360 is back! En zoals elke examenperiode zorgen ze weer voor een lijst aan bijzondere blokplekken. De tweede Corona-lockdown valt vele studenten heel zwaar. Nu, nog meer dan anders, hebben ze nood aan groepsgevoel en sociaal contact om de examenperiode door te komen. Daarom komt het nieuws dat STAN, ook nu weer een Coronaproef editie van STUDY360 organiseert, net op tijd. Ook voor derdejaarsstudente vastgoed Djenka Van Praet (21) is dit heel goed nieuws. Zij zoekt al twee jaar op rij de leukste blokplekjes van STUDY360 op.   

“Ik studeer sowieso beter wanneer ik samen in een ruimte met andere studenten zit. Dit geeft me het gevoel dat ik er in deze wat sombere periode niet alleen voor sta”. (Zingt al lachend), ‘we are all in this together’ van High School Musical. Ook de sociale controle die je dan hebt, is nodig voor veel studenten. “Als ik thuis alleen aan het studeren ben, heb ik al sneller de neiging om 10 minuutjes pauze te nemen. Die 10 minuutjes eindigen dan meestal in een pauze van een uur”.  

Er zijn natuurlijk nog voordelen aan samen studeren. Het leren kennen van een nieuwe omgeving, kan studeren meteen iets minder saai maken. “Het prachtige uitzicht in het MAS geeft me ook meteen die extra motivatie die soms ontbreekt”.  

Studeren with a view  

Djenka is duidelijk, ook dit jaar gaat ze weer op de 360 locaties studeren. “Ik ga ook deze blokperiode weer enkele nieuwe 360 studieplekken verkennen. Ik ben het helemaal zat om thuis tussen mijn vier muren te zitten dus ik ben heel blij dat ze een Coronaproof editie organiseren”. Eindelijk ontstaat er weer wat groepsgevoel tussen de studenten. En misschien nog wel belangrijker, wordt er geluisterd naar hun noodkreten. “Veel van mijn vriendinnen gaan hier gebruik van maken dus ik kijk zelfs al een beetje uit naar de blokperiode om ze dan weer terug te zien”, (lacht). 

Er zijn natuurlijk wel minder plaatsen beschikbaar om het allemaal Coronaproef te houden. Maar studenten zijn tegenwoordig al blij wanneer ze één of twee dagen per week in een andere setting kunnen zitten. 

Coronaproof 360 

“Ik heb niet meteen veel meer nood aan studeren op andere locaties dan voor de Corona. Maar ik heb momenteel wel heel veel nood aan sociaal contact om er niet helemaal onderdoor te gaan. En ik denk dat het STUDY360 project momenteel de enige manier is om mensen in het echt te zien. Dus in dat opzicht heb ik er wel meer nood aan”.  

Leukste STUDY360 plek  

Djenka is al op verschillende 360STUDY plekken gaan studeren zoals De Singel, de Bourla en Take-off. “Ik vond het MAS de leukste studieplek omdat je daar in een zeer grote, rustgevende omgeving zit. Daarnaast is de zonsondergang daar heel indrukwekkend om te zien”. Enkele andere plekken waar studenten dit jaar terecht kunnen voor deze STUDY360 editie zijn de Arenberg, Brouwerij De Koninck en KAVKA. 

ColofonNaam
Tekstbadges_tekstCharlotte Claeys
Eindredactie tekstbadges_tekstWouter Frateur
Eindredactie onlineCharlotte Claeys
Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Ata Kansu
FC Twente e-sporter Ata Kansu: “wij zijn titelkandidaten”