Ylanite Koppens (Pexels)
Ylanite Koppens (Pexels)

Jarig op een feestdag: leuk of irritant?

Nu de decembermaand net begonnen is en de feestdagen voor de deur staan, houden sommige jarigen misschien hun hart vast. Want jarig zijn op een feestdag: het kan leuk, maar ook irritant zijn. Dat niet alle aandacht naar jou gaat op die dag is voor de ene een vloek en voor de ander een geschenk.

“Ik ben jarig op 1 januari, een dag waarop een verjaardag al snel vergeten wordt”, vertelt studente Fleur Verhelst bij Radio crAP. “Mensen wensen me altijd eerst gelukkig Nieuwjaar en beseffen een half uur later pas ‘shit, het is ook haar verjaardag’. Ik heb door mijn geboortedatum ook nooit verjaardagsfeestjes kunnen geven. Al mijn vrienden en familie hebben het die dag te druk met Nieuwjaar vieren.”

Maar ook voor de omgeving van de jarige is het niet altijd even makkelijk, zo’n dubbele feestdag. Want hoe doe je dat dan met cadeaus geven? “Mijn ouders willen voor beide dagen cadeaus geven”, zegt Fleur. “Op Nieuwjaar wisselen we pakjes aan elkaar uit. Later volgen dan mijn verjaardagscadeaus. We vieren de twee dagen tegelijk, maar daar probeer ik niet te hard bij stil te staan. Dan is het helemaal niet meer leuk”, concludeert Fleur.

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Voxpop: Wat vindt de bevolking van een nieuwe coronaperimeter?